| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man lär danssteg

  Dansa ökar uthållighet och flexibilitet, minskar stress och spänningar och stärker ben och muskler. Precis som det finns många typer av dans, såsom linedance, balsal, salsa, folkmusik och hiphop, det finns också många sätt att lära sig dansa som DVD, online video, lokala klasser, privata instruktörer, böcker och CD-skivor. Följande suggetions hjälper dig att lära någon typ av danssteg. Saker du behöver
  musik
  en partner (ej obligatoriskt) katalog bekväma skor
  löst, bekväma kläder
  hårda golv (ej gräs eller matta)
  Visa fler instruktioner
  Training
  en

  Börja genom att lyssna på eller läsa en beskrivning av det första steget. I sällskapsdans och squaredans är det oftast en båge eller bekräftelse till din partner. Har du inte musiken på.
  2

  Gå igenom det första steget. Det kan hålla ut din hand eller kliva åt höger eller vänster. Läs, titta eller lyssna på det andra steget och utföra det. Fortsätt denna väg för cirka tre till fem steg. Det kan kännas dumt, men kom ihåg att du tränar och du bygger mot eventuell nåd. Det är på samma sätt som stora dansare och ballerinor lära sig sitt hantverk.
  3

  Upprepa de första tre till fem steg nu, utan att konsultera boken eller video. Efter några rutiner, bör du ha det ganska väl minnet så att du inte längre behöver tänka, "Steg med höger, stopp, steg med vänster, sväng ..."
  4

  Slå på musik. Om möjligt, ange din CD-spelare eller maskin för att spela bara de första trettio sekunder eller så och upprepa. Om du inte har möjlighet att göra detta, måste du starta, stoppa och spela manuellt.
  5

  Lyssna till rytmen. Vanligtvis kommer du att höra trummans rytm, och dessa beats cue dina rörelser. Nu gör de tre till fem steg du har memorerat. Varje steg, sväng eller rörelse skall avslutas med ett beat. Tänk på att även de största professionella dansare ibland "förlorar" the beat och gå av banan - bara vänta på nästa slag och försök igen
  6

  Ta pauser varje så ofta.. Schemalägg hur länge du vill öva dagligen eller varje vecka. Du får lära dig hela dansen i en session, men när du åstadkomma några steg, kan du uppskatta hur lång tid att lära sig en dans tar dig. Och många danser följer samma principer och har samma steg. När du vet en square dance (till exempel), de flesta andra är helt enkelt olika kombinationer av samma drag.
  7

  Kontrollera dina framsteg. Efter tillräckligt övning kommer du att kunna sätta på musiken och utför hela dansen från början till slut. Du kan nu lära en partner och dansa tillsammans, eller gå vidare till en annan dans. Efter en tid, återgå till danser du har inte utförts på ett tag och träna dem igen så att du inte kommer att glömma dem. Addera