| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Posture Coaching

  Många saker om den moderna världen konspirerar för att förstöra vår hållning. Att arbeta vid ett skrivbord jobb framför en dåligt placerad datorskärm ofta resulterar i rundade axlar och en smärtsam hals. Körning i timmar åt gången kan betyda lägre tillbaka twinges och en vika-i bröstet. Många människor är inte ens medvetna om deras dålig hållning, tills den börjar hämma deras rörelse och leda till större medicinska problem. Det är därför hållning coaching har nyligen utvecklats som ett yrke. Biomekanik

  Vetenskapen om hållningen betonar vikten av biomekanik och kroppen som en struktur. Denna vetenskap handlar om hur kroppen rör sig mekaniskt för att slutföra alla dina dagliga uppgifter, och de påfrestningar dessa uppgifter sätta på dina muskler och leder, tillsammans med den ständigt närvarande gravitationskraften. Posture tränare måste vara väl insatt i hur varje del av kroppen fungerar tillsammans, hur muskelgrupper balanserar varandra och hur spänningar överförs genom hela systemet. <
  Bad Posture
  br>

  Dålig hållning är oftast orsakas av antingen inaktivitet eller en långvarig skada. Båda dessa förhållanden kan leda till vissa muskelgrupper blir försvagad - mest farligt de i ryggen och buken. När dessa muskelgrupper är väl tonad och balanserad, drar de naturligtvis skelett och leder i rätt inriktning. När de sträcks och försvagas av inaktivitet, kan de inte längre göra sitt jobb, blir kroppen obalanserad och hållning lider. En hållning coach kan analysera vilka muskelgrupper är mest i behov av arbete.
  Postural Memory

  När dålig hållning börjar, kan det förvärras av postural minne . Våra sinnen minns omedvetet vissa kroppsställningar och sätt att röra sig, och faller in i dessa utan att vi ens är medvetna om att det är dålig hållning. De flesta människor måste göra en medveten ansträngning för att bibehålla en god hållning, och kroppshållning tränare kan lära sätt att ändra muskel minne, så att en klient kan upprätthålla goda vanor, utan att behöva tänka medvetet om att dra axlarna bakåt, eller hugg i magen.

  övningar

  Nyckeln till riktigt bra hållning coaching skräddarsys övningar som en klient kan utföra för att tona rätt muskler och på sikt förbättra sin hållning permanent. Dessa kan arbeta på mage, eller de kan dra övningar för att stärka övre ryggen, eller de kan vara sträckor att förlänga åt bröst eller muskler höft. Den viktiga faktorn är den individuella bedömningen och målinriktad träning som en personlig tränare kan ge.
  Eliminera smärta

  Många hållning tränare betonar att dålig hållning är inte bara en estetisk fråga - det leder till dålig hälsa och i vissa klienter, kronisk smärta. Vissa människor upplever även symptom som kan vid första anblicken verkar vara oberoende hållning, t.ex. migrän och depression. Coaching syftar till att eliminera smärta och andra negativa symptom. Syftet är att hjälpa kunder att förstå sina kroppar som en helhet, mekaniskt system, samt att finjustera de delar som inte fungerar korrekt.