| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man skapar en hälsosam kost för idrottare

  Idrottare är konkurrenter som kräver sport-specifika träning planer som tillåter dem att öva och förbättra på sitt hantverk. Precis som många idrottsmän har att följa ett strikt träningsprogram, är en hälsosam kost som stödjer deras kroppens aktivitet också krävs för att prestera på topp. Denna diet måste innebära flera aspekter att vara både nyttig och effektiv. Instruktioner
  1

  Balansera din kost med din atletiska behov. Idrottsmän som utövar en sport baserad på muskelkraft kan behöva konsumera mer protein för att stödja muskeltillväxt, reparation, underhåll och styrka. För sporter som kräver uthållighet och uthållighet, äta långsamt brinnande kolhydrater såsom havre, vete och kli hjälper till att ge energi som varar.
  2

  identifiera enskilda behov. Varje persons kropp är olika och därför kräver en diversifierad strategi när det kommer till personliga kost planer. Definiera vad du behöver som en idrottsman genom att döma din kroppstyp och ta del av hur din kropp reagerar på vissa livsmedel. Att föra dagbok över vad du äter, när du äter och hur mycket som konsumeras kan hjälpa till med denna process. Till exempel livsmedel såsom råa frukter eller grönsaker är bra för daglig konsumtion och hälsa, men inte så bra innan sportevenemang, eftersom de kan orsaka gas för vissa idrottsmän.
  3

  Håll dina axlar smörjas. Bo hydrerad är viktigt oavsett vilken typ av verksamhet en idrottsman utför. Även om de flesta idrottare vet att pumpa vätskor som vatten och sportdrycker för att avvärja skada, vet de flesta inte vad de äter också räknas mot sitt vätskeintag. Äta mat som har kalium eller niacin kan hjälpa dig att undvika kramper och stanna hydratiserade. Vatten bör användas för att ersätta vätska för aktivitet som är mindre än en timme lång. När aktiviteten varar längre än en timme, förbrukar antingen mat och vatten eller sportdryck som hjälper till att ge kolhydrater för att balansera elektrolyter.
  4

  Räkna ut det. Håll koll på vad du äter så att du vet att du får rätt balans av vitaminer och mineraler som kroppen behöver. De flesta idrottare kommer att kräva mer kalorier och vitaminer på grund av ökad aktivitet. Att veta när man ska konsumera vissa kalorier kommer också att avgöra en del av den framgång du kommer att ha under träning eller händelser. Koncentrerade kolhydrater måltider kan ätas två till tre timmar innan rigorösa aktivitet för att hjälpa utbudet behövs energi. Efter aktiviteten dock fokusera på att ersätta kolhydrater och leverera protein för att hjälpa musklerna reparera och bygga.
  5

  Stick till grunderna. Även varje kropp är olika, det finns teknik som fungerar för alla och är viktiga metoder för idrottare att följa. Att äta mat som innehåller mycket fibrer hjälper till att öka eller bibehålla en hälsosam ämnesomsättning, som kommer att äta mindre måltider varje två till tre timmar. Varje måltid bör innehålla viktiga byggstenar av hälsosamma fetter, proteiner och kolhydrater för att leverera dina näringsbehov. Att sprida dessa måltider under dagen kommer att bidra till att leverera konstant energi och hålla dig från att känna svalt eller vara undernärd.