| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kinesiotaping Tekniker

  I många sporter, idrottsmän huvud till läkare eller tränare kontor för att få alla "tejpade upp" innan en match, men inte alla av dem förstår varför detta faktiskt hjälper till att lindra smärta och ge stöd. Korrekt tillämpad kinesiologi tejp bort trycket från ömma eller skadade muskler och leder, skapa större spridning av rörelse och en starkare övergripande idrottsman. Det finns ett antal tekniker används för att tillämpa det här bandet, beroende på var den behövs för stöd. Kinesiology tape bör endast tillämpas av en utbildad professionell, eftersom felaktig stöd kan leda till allvarliga skador. Muscle Support

  Ömma och värkande muskler kan vara en idrottares värsta mardröm, kanske inte tillräckligt för att ta dig ur spelet, men smärtsamt nog att du inte kan prestera till din fulla. Kinesiology tape kan ta del av trycket från de ömma muskler för att förbättra din prestation. Tejpen bör skäras i ett "Y", så länge som längden av muskeln. Klipp bandet och därefter skurit ner de mellersta tre fjärdedelar av vägen, så att de två banden har en gemensam bas. Idrottaren bör sträcka muskeln så långt som möjligt utan att orsaka alltför mycket smärta. Tränaren sedan pressar basen av bandet till en sida av muskeln och, utan att sträcka eller dra tejpen, glider resten över den spända muskler. När idrottaren slappnar, kommer bandet crinkle upp, absorbera chocken av trycket på muskeln som det fungerar senare i spelet.
  Lymfkörtel Dränering

  En tränare kan uppmuntra dränering av överflödig vätska från lymfkörtlar med kinesiologi tejp, effektivt minska svullnad och lindra smärta. För denna teknik, är bandet korta tiderna för nodens kanalen. Dessa kanaler löper genom hela kroppen --- till exempel, över bröstet och ner armarna. I likhet med Y bitar, är en fläkt snitt används för lymfkörtel dränering, med en enda bas område av bandet. Men i stället för en slits ner i mitten av bandet, nedskärningar separera bandet i fyra eller fem olika band, alla med samma bas. Tränaren tillämpar basen direkt ovanför lymfkörtel. Medan idrottare sträcker musklerna i det drabbade området, drar tränaren lätt på bandet för att utöva påtryckningar och sträcker remsorna i riktning mot kanalen för att underlätta dränering.
  Ligament Realignment

  Ligament ge stöd till leder som knän och armbågar, och när de ligament slits eller värk, kan det leda till allvarliga ledskador. Av denna anledning, tränare tillämpas kinesiologi tejp för att stödja skadade ligament. Ligament stödtejpen appliceras helhet istället för skär i strimlor. Centrum av den bit av tejpen ska pressas in i centrum av ligamentet när idrottaren vilar. Därifrån, jämnar tränaren gradvis tejpen över området utan att sträcka eller dra alls. Den ligament stöd måste tillämpas på varje sida av lederna där det finns en omgivande ligament att säkerställa jämn och säker support.
  Joint Support

  kinesiologi tejp kan skifta feljusterade fogar tillbaka i position. Den idrottsman och tränare måste anpassa leden i rätt läge. Denna teknik kan användas för att underlätta rörelse i den skadade gemensamma eller för att stoppa rörelsen för att förhindra ytterligare skada. Använda Y cut, tränaren pressar området till basen av leden och sedan drar en remsa i taget helt spänd, sträcker det över skarven. Den sammanlagda dragkraft på båda remsorna håller leden på plats och förhindra överskott, oönskade rörelser.