| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga innebär för viktminskning & Stress Reduction

  Det medicinska området har länge känt att vissa typer av övningar hjälper till att förbättra din hälsa. Till exempel, även med tekniska och medicinska genombrott under de senaste åren, motion och kost är fortfarande den främsta verktyg för att bekämpa fetma. Vissa former av motion, såsom yoga, kan också hjälpa dig att hantera stress. Yoga

  Yoga är en övning som härstammar från den hinduiska. Övningen handlar om konsten att få kontroll över både din kropp och själ. The Hindu tror att denna styrning krävs för att uppnå perfekt andlig upplysning. Yoga kombinerar meditation, ställningar, och speciella andningstekniker för att uppnå kontroll över både kropp och själ. Tack vare sin förmåga att slappna av sinnet och kroppen, har yoga bedömts en bra form av terapi för vissa hygienkrav. Många yogaställningar används för behandling av olika förhållanden. Två av de förhållanden som har varit lyhörda för yoga som en form av terapi är stress och viktminskning.
  Yoga för Stress Relief

  Yoga poserar för stress omfattar buga pose, den uttanasana pose, och sitter på väggen pose. Dessa utgör är bland de bästa avkoppling och stressreducering tekniker yoga eftersom de kan göras var som helst när som helst. De är också låg effekt poser, så de är inte speciellt utformad för att sträcka eller öka flexibiliteten, men istället är utformade för att hjälpa dig att slappna av. Var och en av dessa utgör, och mycket av yoga i allmänhet, fokuserar på meditativ andning och detta kan ha en mycket lugnande effekt. Således, när vi letar efter stress poser, fokusera på positioner du kan hålla under längre perioder utan att alltför beskatta din kropp, eftersom syftet är att fokusera på att vara bekväm, lugn och centrerad i stället för på att känna en sträcka eller dra som är associerad med några yogaställningar.
  Yoga för viktminskning

  yogaställningar rekommenderas för viktminskning beror på din hälsa och flexibilitet. De som är milt överviktiga som är vana att göra fysisk aktivitet kommer att kunna göra mer poser än dem som är överviktiga. Som med alla andra utöva regimer, människor som är feta, inte så flexibla, och inte vana vid att en hel del fysisk aktivitet bör endast göra de ställningar som de känner sig bekväma med och bör undvika överansträngning sig inledningsvis tills de vant sig vid övningen. Många yogaställningar kan användas för viktminskning. Populära poser inkluderar side böjning eller sträckning, ben levitation, och en pose kallas "ormen." Dessa utgör, till skillnad från de som är särskilt avsedda för att stressa, fokusera på stretching muskler, ökad flexibilitet, och utövar kroppen för att bränna kalorier och uppmuntra viktminskning. De flesta av de ställningar särskilt utformade för viktminskning innebär mer intensiv stretching och poser som är svåra att hålla. Så du bör vara på jakt efter dem som verkar lite svårare att göra, för som dina muskler blir mer flexibla och utvecklas med hjälp av dessa utgör, kommer din kropp att bränna kalorier.