| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur är Yoga Motion bra för dig?

  Över 6 miljoner amerikaner har redan upptäckt de hälsomässiga fördelar av yoga. Enkelt uttryckt, är yoga ett trossystem som kan förbättra din fysiska välbefinnande, lugna ditt sinne och läka din själ. Yoga är inte en religion, men det kan vara mycket andlig. En typisk yogapass börjar med centrerad andning och mild stretchövningar. Huvuddelen av klassen går utför yogaställningar (asanas) för sig eller kopplas samman i flöden (vinyasana). Passet avslutas alltid med en period av avslappning och meditation i shavasana, eller lik pose. Historia

  Yoga uppfanns över 5.000 år sedan i Indien. Forntida utövare utvecklat standardiserade ställningar, poser som har förts vidare genom århundradena. Varje del av yoga identifieras genom sin forntida sanskrit namn, men de flesta lärare kommer också att använda engelska termer för varje pose. Det finns många olika grenar av yoga
  Typer

  , men den mest populära typen av yoga praktiseras i USA är hatha yoga. Ordet "ha" betyder sol, och ordet "tha" betyder måne. Hatha yoga koncentrerar sig på kroppen genom fysisk förstärkning och andningsövningar.
  Blanketter

  Två vanliga former av Hatha yoga är Iyengar och Bikram. Iyengar betonar korrekt inriktning av kroppen, ibland med hjälp av rekvisita såsom block, remmar och kuddar. Bikram yoga är en uppsättning av 26 yoga ställningar göras i en viss ordning, vanligtvis i ett uppvärmt rum.
  Betydelse

  Yoga kan vara användbara som konditionsträning, som fysisk eller mental terapi, och som en andlig disciplin. Vanligtvis utövandet av yoga kombinerar alla dessa element. Yoga kan bli en livsstil för hälsosam och hälsosamma liv.
  Fördelar

  Yoga hjälper till att förbättra flexibilitet, rörlighet och muskelstyrka. Det kan också lugna oro och främja avslappning. Yoga betonar "healing" snarare än "bota" genom att skapa balans i ditt liv.
  Ideal

  Sammantaget är syftet med yoga för att skapa medvetenhet i ditt sinne och kropp. Yoga hjälper lära dig att leva i nuet, vilket kan främja hälsa, lycka och allmänna välbefinnande.