| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Psykologisk Motivation till stöd i Exercise

  Enligt Centers for Disease Control and Prevention, mindre än hälften av alla vuxna i USA uppfyller de rekommenderade riktlinjerna för fysisk träning. Alla som har försökt att hålla sig till ett träningsprogram kan relatera till detta. Men du behöver inte förlita sig på viljan att driva igenom dessa perioder av låg motivation - det finns flera psykologiska tekniker och principer som du kan använda för att öka din enhet att utöva. Åtgärdsplaneringen

  En studie från 2008 i tidskriften "Health Psychology" beskrivs en effektiv planering teknik som kallas "genomförande avsikter." För att göra detta, planerar du ut din träning rutin exakt, inklusive vad du ska göra och vilken dag och tid du kommer att göra det. Du bör också göra tillämpningen intentioner för eventuella bakslag du kan möta. Till exempel, om du tenderar att arbeta sent på ett träningspass dagen, schemalägga en backup dag eller en kortare träning du kan göra i sitt ställe. Eller så kan du skapa en avsikt som är låg motivation, som att sätta på din träning redskap och gör bara 10 minuters träning.
  Social påverkan

  Människan är mycket sociala varelser, och påverkan av våra kamrater går på djupet. Till exempel, en studie i "The New England Journal of Medicine" fann att en persons sannolikhet att vara överviktiga i en given tidsperiod är 57%, om de har en vän som är också överviktiga. Du kan använda detta till din fördel genom att ansluta och spendera tid med stödjande hälsa och fitness sinnade människor, kanske genom att gå med i en klubb eller klass. Deras värderingar kommer att smitta av sig på dig, öka din motivation att träna.
  Främja Självbestämmande

  Självbestämmande avser din förmåga att reglera din egen beteende, och du kan förbättra detta med flera tekniker. Var tydlig med vad du vill uppnå och vilka fördelarna är, och identifiera dina egna personliga hinder för att utöva. Försök att hitta sätt att övervinna dessa hinder. Du bör också hitta en motionsform som du tycker om - om du inte gillar löpband och vikter, prova en dans eller kampsport klassen. Slutligen, bygga din upplevelse av kompetens i din träning genom att få ordentlig instruktion. Om du känner dig behörig till en aktivitet, du är mer benägna att hålla fast vid det.
  Ändra ditt tänkande


  Ofta följer låg motivation att utöva icke-produktiva tankar som "Det är för svårt", "Jag kommer aldrig att nå mitt mål," eller "Jag missade igår så jag kan liksom inte bry." Undvika "allt-eller-inget" tänkande som detta, och utmana negativa tankar. Till exempel, istället för att gissla sig själv för bara träna en gång denna vecka, ge dig själv lite kredit för att hantera ett träningspass även om din motivation var låg. Över tiden, dessa nya tankemönster blivit vanliga och öka din motivation.