| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Fysiska effekter av Yin Yogaposer

  skillnad snabbare tempo Yang yoga stilar såsom Vinyasa och Hatha, som fokuserar på stretching och stärka musklerna, innebär Yin yoga stretching djupt in i den bindväv i kroppen: de ligament, brosk, senor och fascia. När den görs rätt under ledning av en kvalificerad instruktör, Yin yoga fysiska fördelar är ökad flexibilitet, gemensamt skadeförebyggande och förbättrad hållning. Bindväv Flexibilitet

  att förbättra flexibiliteten i den bindväv, tar Yin yoga en långsam, stadig tillvägagångssätt. Till skillnad Yang yoga, är yin yoga görs med "häftiga muskler," muskler som inte har värmts upp genom lätt motion och stretching. Utövare koppla sin muskelkraft och håll poserar under flera minuter åt gången. Detta gör att kroppen sakta förlänga den känsliga bindväv i lederna som normalt skyddas av musklerna.
  Skadeförebyggande

  Starka muskler och gemensamma hälsa inte nödvändigtvis går hand i hand. Idrottare ofta dukar under för ledskador istället muskelskador, enligt "Yoga Journal." Om det görs noggrant, kan den långa, långsamma Yin yoga poser användas för att placera en lämplig mängd stress och press på lederna. Detta tryck drar försiktigt benen öppna och stimulerar ledvätska, som smörjer lederna och förbättrar rörelseomfång, vilket gör ledskada mindre troligt.
  Bättre hållning

  Ökad flexibilitet i den bindväv i bäckenet hjälper bäckenet att tippa framåt något, en position som krävs för att hålla överkroppen upprätt utan avrundning i nedre delen av ryggen och axlarna. Detta gör att andningen att röra sig fritt upp ryggen, vilket gör det mer bekvämt att träna sittande meditation och andra sittande aktiviteter. Enligt Liz Smith av Yin Yoga i Essex, Storbritannien, Yin yoga ökar också cirkulationen i kroppens kärna, vilket gör att mer komfort när kroppen är stilla.
  Överväganden

  Som med all fysisk praktiken är det möjligt att gå för långt under din Yin praktiken. Det kan vara svårare att upptäcka tecken på ledskada, eftersom dessa symtom är mer subtila än muskelskada. Överdriven gemensam stretching kan inkludera ömhet eller känslighet i en gemensam, en allmän känsla av förskjutning eller ens en muskelkramp, enligt "Yoga Journal." Om du har något av dessa känslor samtidigt som man övar Yin, överväga att ta en paus från den praxis för ett par dagar eller gå in i poser mindre djupt, mycket uppmärksam på kroppens signaler.