| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vad är meningen med muskulär uthållighet?

  För kroppen att prestera optimalt, måste alla större komponenter i träningsprogram vara närvarande. Muskulär uthållighet är en av de fem komponenterna i en väl avrundad träningsprogram viktigt för både idrottare och motionärer. Vissa sporter och fritidsaktiviteter åberopa god muskulär uthållighet för att lyckas. Definition

  Muskulär uthållighet är en muskel förmåga att utföra upprepade sammandragningar under en tidsperiod utan trötthet. Muskulär uthållighet typ aktiviteter beror på långsamma muskelfibrer för optimal prestanda. Långsam muskelfibrerna är fibrerna i muskeln ansvarar för att upprätthålla upprepad aktivitet. Snabba muskelfibrerna, den andra typen av muskelfibrer, kan utöva en stor mängd kraft men bara i korta stötar. Idrottare och fritids övningar som deltar i sporter som löpning, cykling, rodd och tennis, behöver bra muskulär uthållighet. Dagliga aktiviteter såsom bära matkassar, gå på övervåningen och även trädgårdsarbete också bero på muskulär uthållighet och långsamma fibrer rycka.
  Fördelar

  Förbättra muskulär uthållighet ger fördelar efter förstärkning av muskler. Ett program för uthållighetsträning förbättrar benmassa, öka styrkan i bindväv, minskar risken för skador och hjälpa musklerna att läka snabbare efter skada. En kvalificerad fitness professionell är din bästa källa för att utveckla ett träningsprogram för att förbättra muskulär uthållighet.
  Typer
  p Det finns tre huvudsakliga typer av muskulär uthållighet. Varje typ är ett kontinuum av andra, som arbetar tillsammans för optimal prestanda. Kontinuerlig spänning är en mycket långsam eller statisk kontraktion, exempel bergsklättring och dragkamp. Repetitiv dynamisk kontraktion är mycket repetitiva rörelser såsom löpning eller rodd. Den sista typen av muskulär uthållighet är förlängd intensiva sammandragningar i kombination med långa viloperioder -. Såsom cirkelträning och fotboll


  Fysiologiska fördelar ett regelbundet program för muskulär uthållighet utbildning har kortsiktiga och långsiktiga fördelar. Sett över långa tidsperioder, leder muskulär uthållighet utbildning för att anpassning av skelettmuskulaturen. En komponent av muskler, som kallas mitokondrier, ökar i djup och förmåga att lagra blodglukos som ett resultat av uthållighetsträning. Denna ökning i djup och förbättring i lagringsmöjligheter, förbättrar musklernas förmåga att upprätthålla utövar över långa tidsperioder. Kortsiktiga fördelarna med uthållighetsträning inkluderar förbättrad upptag av glukos fettförbränning kapacitet.
  Utbildar

  en uthållighet-utbildning är målet att öka muskelns förmåga att arbeta under en viss tidsperiod. Vinster i muskelstyrka och massa är sekundärt. Ett väl utformat program för att förbättra muskulär uthållighet bör betona fullt rörelseomfång rörelser och alla stora muskelgrupper. Svaga områden på kroppen bör ägnas särskild uppmärksamhet för att förhindra muskulös obalanser. Rep intervall som förbättrar muskulär uthållighet är cirka 10-12 repetitioner. De bästa lägena för styrketräning är vikt maskiner, fria vikter och kroppsvikt.