| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga poserar Names

  Curve upp som en orm i Cobra, exult som en koreograferad Shiva i Lord of the Dance, stand tall och rotade i träd. Yogaställningarna har färgstarka namn på engelska för att framkalla former och rörelser en rutin. I sin ursprungliga sanskrit, är några namn mer fint skiktad, med anspelning på berättelser från antika skrifterna som visar hur man kan leva ett moraliskt, balanserat liv. Kalla det Adho Mukha Svanasana eller nedåt-vända mot förfölja, har du fortfarande att få hälarna på marken. Låter av sanskrit

  Din yogalärare kan snurra ut en lista med utgöra namn på en sekvens som lämnar du skrapa huvudet istället för att nå för tårna. De ursprungliga namn yogaställningar är alla på sanskrit, en 7.000-årig indoeuropeiska språk. Hinduer tror att ljudet av Sanskrit är själva heliga och att skandera eller säga dem högt är en andlig praxis. En pose namn är alltid ett aggregat av mer än ett ord i sanskrit eftersom det slutar i "asana," som är ordet för kroppshållning eller pose. I början av namnet beskriver pose. Så bryter Padanghustasana ner till Pad - fot, Anghusta - stortån, och Asana - pose. Räckvidd för dina fötter i Big Toe pose.
  Inte så gamla

  Yoga i sig är tusentals år gamla. Patanjalis Yoga Sutra är ca 2000 år gammal, men yoga utvecklats som en muntlig tradition under flera årtusenden innan de skrevs ned. Och vad skrevs om yoga i de gamla skrifterna och kommentarer var undervisning och instruktioner för meditation, andning metoder och andlig filosofi. Trots vad många tror, ​​kan dessa ärevördiga namn på historiska yogaställningar vara inte ens i närheten lika gammal som tidiga skrifter. Cambridge gudomlighet forskare Dr Mark Singleton, skriver i "Yoga Journal," detaljer hans sökande efter ursprunget till nutida yogaställningar. Singleton upptäckte att Krishnamacharya, den indiska salvia som undervisade de mest inflytelserika yogalärare av 20-talet, skapade en samtida praktik baserad på klassisk hinduism, Västra gymnastik, sent-19-talet indiska övningar brottning och ställer han påstod sig ha lärt sig av visioner av en yogi förfader och studera med Brahmachari, en grotta-boning yoga mästare.
  Bild poserar

  hundratals poser yogautövare välja från dag falla i flera huvudkategorier, baserade på fysiska position. En effektiv sekvens kan dra från varje kategori och kommer att skräddarsy svårighetsgraden till studenten eller klass. Kategorier inkluderar stående, backbends, framåt böjar, sittande och vändningar, core, balanser arm, inversioner och reparativ poser. Minnas en sekvens blir lättare när du inser namnen skapar en bild för dig. Happy Baby är en kärna pose där du ligger på rygg, böj knäna och ta tag i tårna med fingertopparna. I plog, en inversion, bildar kroppen en plog form som du balanserar på dina axlar, lyft överkroppen och vidrör golvet bakom huvudet med utsträckta ben. Side Plank är en en-arm balans där du försörja dig på en hand, lyfter den andra armen mot taket och håll kroppen rak från topp till tå.
  Story poserar

  Vissa yoga pose namn kommer från bibliska berättelser som innehåller en antydan om hur man närma sig dem. Marichi var son till Brahma, farfar till Surya, den eldiga solguden, och farfarsfar till Manu, proto-Adam av vedisk skrift. Marichi betyder "stråle av ljus" och Marichyasana, Pose Tillägnad Sage Marichi, hedrar sin komplexa natur och gåvor av värme, ljus och det mänskliga intellektet. Andas jämnt när du flyttar in i den sittande framåt böj, förlängs ett ben fullt framåt, böjd fot. Det andra benet böjer sig vid knäet, dragit nära bålen, fot platt på mattan. Chef berör knä av den förlängda ben och händer sopas tillbaka och knäppte bakom dig när du förlänger bålen. Mindful, friskar stadig andas de inre organen, underblåser mag eld som du håller posen, även som uppmärksammar dess krångligheter lugnar sinnet.