| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Förteckning över förbjudna Pro Hormoner av FDA

  Användning av pro-hormoner kom in allmänhetens medvetenhet i 1998 med atletiska framgångar Mark McGwire. En pro-hormon är ett förstadium till ett hormon och den mänskliga kroppen omvandlar den till en anabola hormon, eller muskeltillväxt stimulerande, som fungerar effektivt som en steroid. Eftersom pro-hormoner har gemensamma biverkningar såsom hormon störningar, endokrina systemet njurfunktion, akne, håravfall, leverskador, utveckling av feminina egenskaper, tillväxt dvärgväxt, förhöjt kolesterol och blodtryck, njursvikt och manliga infertilitet, Food and Drug Administration förbjöd alla pro-hormon tillskott. "Tren" eller Finabolan

  Finabolan är en muskel styrka och härdning pro-hormon anabola med kraftig androgen, eller maskulina drag, egenskaper. Människor använder oftast drogen under skärningen och härdning faser av muskeluppbyggnad. De mest störande biverkningar av denna förening, som orsakas av över-stimulering av testosteron hormonproduktion, är aggressivitet, rastlöshet, sömnlöshet, humörsvängningar och oönskad viktökning. Många användare upplever ett "testosteron rush", vilket är obehagligt och alarmerande.
  "Havoc" eller Thioderon

  Denna pro-hormon, som utvecklats av den japanska, är en anabol /anti-östrogena, alkylerade c-17-alfa steroid. Även om "Havoc" visar mildare androgena egenskaper än vissa andra pro-hormoner, mest om biverkningarna är levertoxicitet, ökning av HDL /LDL-kolesterol och ökad risk för hjärt-kärlproblem. Det orsakar uppgift färre problem med håravfall och kan faktiskt minska östrogennivåer.
  "Spawn" eller Trenabol och Epistane

  "Spawn", en annan anabola tillskott , är faktiskt en kombination av två kraftfulla pro-hormoner, Trenabol och epistane. Det är också metaboliseras i levern och eftersom den har sådana toxiska egenskaper kan det bara tas för fyra veckor, en relativt kort tid i processen för bodybuilding. Den mest rörande bieffekt av "Spawn" är den försämring av det endokrina systemet, vilket kan orsaka förödelse i kroppen.