| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Short-Term Överträning & Effekterna på kvaliteten

  Kortvarig överträning är ett fysiologiskt tillstånd. Det inträffar när idrottsmän och kroppsbyggare gör ansträngande och långvarig träning, vilket resulterar i deras lägga för mycket stress på kroppen. Det är ibland svårt att skilja mellan normal postworkout trötthet och överträning. Att hålla en daglig träningsdagbok och kommunicera nära med motion tränare hjälpa idrottare och deras tränare för att avgöra om en övning regim är för krävande. Det möjliggör också för dem att vidta åtgärder innan kortsiktig överträning blir ett problem. Orsaker

  Kortfristiga överträning kan föras på av upprepade träningspass, speciellt om idrottsmän och kroppsbyggare inte ge tillräcklig tid för att återhämta sig. Andra orsaker är en plötslig ökade träningsbelastningen utan ger tid att anpassa sig till den nya ordningen och tätt placerade tävlingar. Brist på sömn, ångest och jetlag kan också bidra genom att placera ytterligare stress på idrottarens kropp. Överträning orsakar en utarmning av muskel glykogen: en molekyl som lagras i muskelceller som ökar energin under ansträngande träning och hjälper till att upprätthålla blodsockernivåer. Glykogen utarmning som ett resultat av för mycket motion orsakar extrem trötthet och dålig prestanda.
  Inverkan på prestanda

  trötthet orsakad av kortsiktiga överträning är den främsta orsaken till försämrad prestanda. Motion program som normalt hanterbar bli en kamp. Idrottare kan också bli lynnig, deprimerad och irriterad, vilket påverkar prestandan. Människor som overtrain behöver längre viloperioder mellan motion apparater och deras muskler känns ovanligt öm och stel under och efter träning. Drabbade är mer mottagliga för infektioner, särskilt övre luftvägsbesvär, lämnar dem oförmögna att utföra, eftersom villkoret lägger stress på immunsystemet.
  Prevention

  Ett utbildningsprogram som ger tillräckligt med tid för vila och återhämtning, särskilt när någon tränar intensivt, är viktigt. Idrottare bör dricka mycket vatten efter träningen, eller en glukos-elektrolyt ersättning dryck.
  Behandling

  Massor av vila och en minskning i träningsbelastning under ett par veckor är en effektiv behandling för kortvarig överträning. Idrottaren bör också ägna stor uppmärksamhet åt kost, se till att han får de vitaminer, mineraler och kolhydrater hans kropp behöver. Vitamin-och mineraltillskott kan föreskrivas i vissa fall.