| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Effekterna av Muscle Enhancers

  Muscle förstärkare är steroider ofta används av idrottsmän och kroppsbyggare för att öka muskelmassa och förbättra prestationsförmågan. De finns i många former, såsom kreatin och anabola androgena steroider. De har flera administrationssätt, inklusive patchar appliceras på huden, subkutan eller intramuskulär injektioner och kapslar eller piller. Även muskel förstärkare ger betydande kortsiktiga fördelar är deras användning i samband med allvarliga hälsorisker och problem. Hjärt

  Enligt Lauralee Sherwood i boken "Human Physiology: från celler till Systems," användning av muskel förstärkare och anabola androgena steroider ökar risken för stroke och hjärtinfarkt genom att öka risken för att utveckla åderförkalkning . Användning av ämnena är också delaktigt i en minskning av HDL (high-density lipoprotein) eller "goda" kolesterolet, ökat blodtryck och skador på hjärtats fysiska struktur. <
  Lever
  br>

  Enligt Sherwood, muskel förstärkare orsaka leverdysfunktion genom att överbelasta den normala kapacitet i levern. Överdriven användning ökar risken för levertumörer, elakartade och godartade.

  Enligt Richard B. Birrer, et.al., i boken "Pediatric Sports Medicine för Primary Care," peliosis hepatis, ett tillstånd som är manifesteras i form av blod-fyllda cystor i levern, tillskrivs muskel förstärkare och andra prestationshöjande steroider.
  Behavioral

  Individer med muskler förstärkare uppvisar aggressivt och fientligt beteende. Enligt Normal S. Miller i boken "Principles of Missbruk och lagen", är muskel förstärkare förknippade med olika beteendemässiga och kognitiva effekter, inklusive känslor av eufori, ökad intensitet och aggressivitet --- även kallad "'roidrage."

  Enligt Michelle P. Warren och Naama W. Constantini i boken "Sports Endocrinology," muskel förstärkare har antidepressiva effekter och typiskt förbättra den övergripande stämningen av kvinnor och män.

  Enligt Shannon Miller , et. al., i boken "Principles of Addiction Medicine," användare av muskel förstärkare är strömförande, prata snabbare, sova mindre och har mer energi än icke-användare. Överdriven användare, enligt författarna, har befunnits lida hallucinationer, ångest, vanföreställningar och depression. Enligt Joy Hinson et
  fortplantningseffekter

  . al., i boken "Det endokrina systemet," en av de primära --- och mest allvarliga --- biverkningar av att använda muskel förstärkare är infertilitet. Muscle medel är syntetiskt-baserade testosteron, den primära manliga könshormon, och kan få drastiska konsekvenser för det manliga reproduktiva systemet. De kraftigt minska spermieproduktionen, minskar antalet spermier och testosteron utsöndring, så småningom krymper testiklarna.

  Likaså androgena muskel förstärkare undertrycka naturliga hormonella produktionen av äggstockarna hos kvinnor. Detta orsakar en minskning i utsöndringen av kvinnliga könshormoner, oregelbunden menstruation och misslyckandet att ägglossning. Muscle medel minskar också storleken på kvinnors bröst.