| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Övningar för täthet i händerna

  Hand sträckor kan lossna och återställa rörelse till fingrar och händer. Om du utför handen sträckor regelbundet, kan de förbättra flexibiliteten i dina händer. För musiker, beror deras levebröd ofta på smidighet i sina händer. Översträckning kan leda till tårar i mjukvävnad, så utför sträckor med mjuk och kontrollerad rörelse. Om du känner smärta när stretching, kan du sänka antalet reps eller förkorta tiden du håller sträck. Basic Sträcker

  Förläng armarna ut framför dig, böja din högra hand tillbaka på ungefär en 90-graders vinkel med fingrarna pekar uppåt. Placera handflatan på vänster hand över fingrarna på höger hand och tryck försiktigt fingrarna tillbaka. Du ska känna en sträcka längs handflatan och botten av din högra handled. Håll stretch i 10 till 15 sekunder. Utför tre reps och sidor switch. Gör en liknande övning bara böj höger hand så fingrarna pekar nedåt. Täck din högra knogar med vänster hand och tryck försiktigt din högra hand mot dig. En annan grundläggande övning är att öppna och stänga händerna. Curl handen till en knytnäve och sedan riva upp fingrarna och släta ut dem. Utför 10 till 20 reps.
  Fingers

  Du kan sträcka ut fingrarna på flera sätt, bland annat kidnappning och adduktion, eller röra fingrarna ihop och isär. Till exempel, sprida fingrarna så långt från varandra som möjligt. Upprepa sträckan 10 till 20 gånger. Ta tag i varje finger och ge den en mild bogserbåt bakåt. Använda motsatt rörelse, håll händerna framför dig och curl tummen och fingrarna in mot första knogen. Dina händer ska bilda formen av en katts klor. Håll stretch i några sekunder innan du släpper.
  Thumb Region

  Föreställ dig själv som en pianist eller flöjt spelare förbereder sig för en konsert och utför en tumme opposition motion för att lossa handen och fingrarna. Tryck med tummen och varje finger tillsammans, respektive, som om varje finger är att trycka på en särskild knapp på ett tangentbord. Upprepa övningen 10 gånger från pekfingret till lillfingret. Öppna din hand och försiktigt ryck tummen tillbaka, känna musklerna i hela handflatan stretch. Placera sedan din tumme i din handflata. Dra långsamt handen mot pinky sidan med tummen som bly. Du kommer att känna en sträcka i muskler som löper längs tummen sidan av din hand.
  Uppvärmningsövningar

  Liknar musiker, tandläkare gör handen sträckor innan du utför tandvård som kräver invecklade handrörelser. Använd en varm-up övning som används inom tandläkaryrket att göra dina händer smidig och lös. Tänk dig till exempel en urtavla placeras över din hand. Börja med att hålla fingrarna klockan 12. Flytta fingrarna så att de pekar på klockan tre, bildar en rät vinkel på dina knogar. Tryck fingrarna på handflatan så att de pekar på sex. Sedan pressa din hand till en knytnäve. Upprepa övningen med andra handen.