| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Rehabilitering övningar för en Hälsenan brista

  Hälsenan är fäst vid hälen och baksidan av vaden. Intensiv fysisk aktivitet kan orsaka trauma på senan, vilket kan spricka eller riva. En Achilles bristning är en allvarlig skada med en lång återhämtningstid, men gör sträckor och övningar kan hjälpa dig att komma tillbaka på fötter snabbare. Efter skada

  Det första du ska göra efter att ha drabbats av en Achilles bristning är besöka läkare. Du måste veta hur allvarlig skadan är innan du försöker några övningar. En fullständig bristning av senan kan kräva operation och lång sikt immobilisering. Det kan ta sex månader eller mer för att läka och komma till den punkt där du kommer att kunna utföra måttlig aktivitet igen. Följ läkarens order om hur snart efter din skada du kan börja göra övningar för att rehabilitera fotleden och senor.
  Heel lyfter

  Heel höjningar är ett grundläggande kalv- stärkande motion. För att utföra dem, stå med fötterna. Sedan lyfter dig upp på bollar av dina fötter med styrkan i vadmusklerna. Sakta sänka din häl tillbaka till golvet och upprepa övningen. När kommer en allvarlig skada, kanske du inte kunna göra hälen lyfter med hela din kroppsvikt direkt. För att göra övningen lättare, stå bredvid ett bord eller annat stadigt underlag och luta på den för att ta lite vikt från skadade foten. Som din rehabilitering fortskrider och du börjar få tillbaka i fysisk aktivitet, kanske du vill lägga till i vikt genom att hålla hantlar, eller utför hälen lyfter på en fot.
  Tendon Sträcker

  Stretching är en viktig del av att hålla senor smidig, vilket gör det möjligt för dem att motstå skada. För denna övning, sitta ner med din skadade benet stöttas ut framför dig. Vira en handduk runt tårna och bollen på foten. Då, helt enkelt dra sig tillbaka på handduken för att initiera en sträckning i senan. Dra försiktigt i början, sedan öka intensiteten av sträckan så mycket som möjligt utan att uppleva smärta. (Du ska sluta någon sträckning eller motion som ger allt annat än lindriga besvär.) Katalog

  Ett annat sätt att sträcka hälsenan är att stå vänd mot en vägg, placera handflatorna på väggen. Steg framåt med ena foten, samtidigt som det andra benet bakåt. Den bakre benet kommer böja sig framåt vid ankeln, vilket gör att hälsenan och vaden att sträcka. Håll stretch i 10 till 15 sekunder, sedan byta till din andra kalv. Det är en bra idé att göra övningar för både skadade våra ben och oskadade benet för att främja balans.