| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Zumba Fitness Versus P90X

  Zumba och P90X är två mycket olika träningsprogram. En märken sig som ett roligt sätt att träna med dans och latinsk musik, medan andra är som en högintensiv träning som utmanar användare att "få det!" Båda programmen har fitness fördelar, men du måste bestämma som bäst passar dina behov och förmågor. Pass

  Zumba är en dans-inspirerade, hjärt-intensiva träningsprogram. De träning är avsedda att vara kul och är inställda på latinsk musik. P90X, å andra sidan, har både cardio och styrketräningsprodukter rutiner. Snarare än dans fokuserad, är det cardio träning inspirerad av kampsport och Spänst. Medan det ursprungliga programmet Zumba inte innebär styrketräning, vissa varianter av programmet införliva denna aspekt i träning. Exempelvis innehåller Zumba Toning lätt styrketräning och Zumba i kretsen är en krets-utbildning rutin, som namnet antyder.
  Format

  P90X är främst känt som en at-home träningsprogram. De träning är tillgängliga på DVD-skivor som du kan använda i bekvämligheten av ditt eget hem. Zumba, å andra sidan, är mer känd som en klass som är tillgängliga på gym. Båda programmen är emellertid tillgängliga i andra format. Det finns gym-baserade P90X klasser du kan ta och Zumba är också tillgängligt som en vanlig DVD. Det kan även utföras som ett videospel för Xbox, Playstation och Nintendo Wii spelsystem.


  Kalorier Antalet kalorier du bränner med någon träning varierar beroende på din vikt och intensitet med vilken du utför det, men enligt Zumba s "Stor Calorie Drive," en genomsnittlig en-timmes klass kommer att bränna 750 kalorier. Forskning av det amerikanska rådet om Motion fann att kaloriförbrukning varierar mellan P90X träning. Studien fann att de "bröst, axlar och triceps" rutin brände minst antal kalorier, vid 378 i genomsnitt, medan den "Spänst" workout brände mest på ett genomsnitt av 631. Addera Fitness Nivå

  Enligt Shape Magazine, är Zumba lämplig för människor i alla fitness nivåer. Zumba träning gör att du kan träna på önskad intensitet nivå, baserat på din förmåga. P90X, emellertid inte är avsedd för alla. Enligt "P90X Fitness Guide" programmet är en extrem program för människor som redan är i hyfsad form. Guiden rekommenderar att du bara försöker programmet om du lyckas klara konditionstest med i översikten. Innan du börjar antingen program bör du kontakta en läkare för att se om det är rätt för dig.