| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Modern balett övningar

  Du kan utveckla nåd, styrka och balans av en balettdansös utan att vara en professionell dansare. Genom att införliva samtida balett övningar i din styrketräning rutin, kan du förbättra din fysiska och psykiska välbefinnande. Förstå grunderna i en typisk klass format kan hjälpa dig att förbereda för din första klass. Definition

  modern balett blandar elegans av klassisk balett med den fria rörligheten för modern dans. Snarare än att se strikta linjer, ger modern balett större utbud av rörelse. En övning klass kan innehålla drag från Pilates och yoga för att utveckla en träning för hela kroppen.
  Fördelar

  Dans är ett annat sätt att bli vältränad och mentalt aktiva, oavsett din ålder, kön eller färdigheter. Övningarna i modern balett kan öka muskelstyrka, koordination, smidighet och balans. Regelbunden träning kan bidra till viktkontroll. En starkare kropp kan förhindra skador. Inte bara kommer du att uppleva fysiska förbättringar, din mentala välbefinnande stärks också. Dans kan öka ditt självförtroende, sociala färdigheter och mental funktion.
  Format

  flesta samtida balett klasser börjar i mitten av rummet med en aktiv uppvärmning som isolerar de små och stora muskler, följt av dynamisk stretching. Ofta använder barre, kommer du utföra en sekvens av övningar som är vanliga i en balett rutin, till exempel skikt, förlängningar ben och Relevés. En serie av skikt, eller böjning av knäna, riktar de inre låren, framsidan och baksidan av benen och skinkorna. Leg extensions till fronten, sidan och tillbaka hjälpa långsträckta benen och förbättra flexibiliteten i höften och ryggen. Relevés, eller stiger på tårna, stärker vader och skinkor, och förbättrar balansen. Arms arbetas av gravitationen när du flyttar i Port-de-bh, en serie armrörelser genom olika positioner, du kan också använda lätta vikter. Vissa matta Arbetet kan utföras med hjälp av grunderna i Pilates för att fokusera på kärnan muskler. Klassen avslutas med en nedvarvning och djupare sträckor.
  Tips och varningar

  Innan du påbörjar ett nytt träningsprogram, alltid rådfråga din läkare. Aldrig tvinga kroppen till ett drag eller stretch som gör ont. Alltid ändra alla övningar efter dina personliga behov. Arbeta i din egen takt, speciellt om du är nybörjare eller trött. Paus och titta på nya rörelser innan du försöker dem, för att undvika risken för skador. Övning på alternativa dagar för att ge dina muskler en vila och tid att reparera.