| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Laterala sidan Steg Övningar

  Om din höft kidnappare och sätesmusklerna är svaga, behöver du inte ha så mycket kontroll över rörelse höfterna när du kör eller utföra andra åtgärder. Ligger längs utsidan av låret, kan Iliotibial bandet överanstränga och bli irriterad. Lateral steg övningar kan öka styrka och uthållighet från din höft kidnappare och hjälpa till att stabilisera bäckenet. Balance Training

  Sidestepping förvandlar gå in i en balans och smidighet träning. För äldre människor, kan en sida-steg träning bygga stabilitet i sidled och minska risken för att falla. Stå upprätt innan en form av balans stöd, till exempel en räknare, en ledstång eller ens en rad stol ryggar. Ta sex till åtta steg till höger, byta riktning och upprepa övningen på din vänstra sida. Utför en eller två gånger, vila mellan intervaller. Du kan också rekrytera en partner för att göra övningen. Har din partner inför dig och hålla handen medan du sidan steg. För att öka svårigheten, förlänga avståndet för varje steg eller lägga till en knä böj till varje steg. För att testa din balans, utföra övningen med händerna på höfterna.
  Lägga Resistance

  Genom att lägga ett motstånd band, ökar du belastningen av en lateral steg övning . Även de mest vältränade hitta sidan steg med ett band att vara utmanande. Du kan välja lämplig styvhet och tjocklek på bandet. Stå med fötterna axelbrett isär och loop ändarna av bandet runt varje fotled. Rotera höfterna inåt så att du kan undvika att använda dina höftböjarmuskelaturen. Sätt händerna på höfterna, övervaka din underkroppen för studsande och hip vandring under övningen. Med din högra fot, steg åt höger på en sträcka som är något bredare än axelbrett. Sakta följer med din vänstra fot. Fortsätt detta mönster av att kliva tills du når slutet av rummet. Omvänd er riktning, tillbaka till utgångsläget med din vänstra fot som ledningen.
  Lateral Step-Ups

  Lateral step-ups använda förbigår rörelse för att bygga din höft kidnappare och adduktorer, lår och glutes. I den här övningen, placera en 6-tums-hög låda på ett halkfritt golv. Stå vid sidan av lådan. Använd benet närmast rutan för att kliva in på lådan, lyft kroppen upp. Rita din andra foten på lådan. Steg ner på den andra sidan av lådan, med samma leda fot. Följ med din andra foten i en upp-upp-ner-ner kadens. Utför 10 reps. För att öka svårigheten, antingen öka tempot i träningen eller höjden på lådan. Addera Sidestepping på ett löpband

  Istället för att gå framåt på ett löpband, du kan kliva åt sidan för att arbeta på din höft kidnappare, yttre lår, magmuskler och kalvar. Placera din högra hand på rälsen framför dig. Placera din vänstra hand på skenan och vrid kroppen åt vänster, så att du nu står inför den vänstra skenan. Steg sidled med din högra fot. Du kan öka tempot på övningen genom att accelerera från en sida steg till en shuffle där du klickar från fot till fot. Enligt Alexandra Alfred, en medlem av den amerikanska kvinnors bob laget, kommer en sidledes shuffle på ett löpband testa din styrka och balans. Börja i långsam takt, gradvis öka hastigheten och motståndet som du växer starkare.