| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Motiverande Färger för utövandet

  Ofta det svåraste att träna är att få motiverade att slå på gymmet. En enkel lösning kan vara en tillströmning av färg. En studie publicerad i Journal of "Environmental Science and Technology" föreslog att färgen kan påverka motion motivation. Forskare i studien visade att grönt bidrar till må-bra fördelarna med utomhus motion - även om du tränar inomhus. Om du söker lite extra motivation för att träna, fördelarna med vissa färger är värt att titta in. Mättnad och Ljusstyrka

  Hue avser viss färg, som grönt eller rött. Mättnad innebär renheten av en färg, medan ljusstyrkan inkluderar en färg briljans. Färger som är mättade och ljusa är mer stimulerande och kan vara mer motiverande för träning än färger som är dämpade. Miljöer som använder intensitet av samma färg kan vara avkopplande, däremot, om du vill ha en motiverande och debiteras utrymme för att öka energinivåer för träning, du behöver variationer i mättnad och ljusstyrka eller ligaspel av intensiva färger som rött och grönt eller gult och blått . Addera skapa associationer

  Skapa färg föreningar är ett annat sätt att använda färg för att få ett välbehövligt uppsving när man försöker bli motiverad att träna. Många människor har vissa associationer de tillskriver vissa färger och positiva minnen förknippade med dem. Använda en favoritfärg - en som gör att du känner dig levande och energisk - kan ge din träning ett uppsving. Forskare vid University of Essex i England, till exempel, hade 14 college-age män rida en inomhus stillastående cykel i fem minuter medan du tittar på en video. Forskarna fann att män kände sig mindre trött när man tittar på en grön version av videon jämfört med en röd, vit eller svart version.
  Färg och psykologi

  Färg kan påverka ditt humör, motivation och känsla när det gäller det utrymme du besitter. Lättare, kallare färger inklusive nyanser av blått och ljusgrönt kan få dig att känna som om du har mer öppet utrymme att flytta runt i. Red ökar din puls och andning, som kan stimulera ett bra träningspass. Rött, orange och gult kan också öka din temperatur, enligt en artikel på hemsidan inbjudande hem. Dessa färger kan hjälpa värma upp kroppen för att utöva under kalla dagar. Gult är en bra färg för att skapa optimism och entusiasm, så om du behöver en mental boost för att utarbeta, är gul en bra färg att lita på.
  Bästa motion Färger

  Ingen bästa färgen finns för att motivera dig att träna, även om färg influenser stämningar och uppfattningar i positiva och negativa sätt. Varje person är unik och reagerar på färgen på ett personligt sätt. Färger kan få dig att känna dig uttråkad, stimuleras eller motiverade. Om du upptäcker att du är glad och positiv när omgiven av en viss färg eller gynna färgerna i ett gym eller vikt rum, är chansen stor att du kommer att bli mer motiverade att träna längre om du ofta det utrymmet.