| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Thera-Band Övningar för Shoulder Stukning

  Thera-Band övningar kan hjälpa rehabilitera en axel vrickning. Det är viktigt att göra övningar för de olika delarna av bogen, inklusive den främre, bakre och rotatorer. Börja långsamt och bara göra några repetitioner av varje om du känner någon smärta. Göra två till tre uppsättningar av övningarna dagligen, arbeta dig upp till 15 reps vardera. Du bör alltid rådgöra med din läkare innan någon ny övning. Shoulder Intern och extern rotation

  att rehabilitera en stukad rotatorkuffen, knyta ena änden av en Thera-Band, också känt som ett motstånd kabel eller motion slang, till ett fast föremål i midjehöjd. Placera en ihoprullad handduk under din armhåla. Böj armen i rät vinkel och placera armbågen och överarmen mot din sida. För den interna rotation övningen, stå med din vänstra arm öppen till din sida och hålla handtagen för bandet i handen av din vrickning. Placera stukade skuldra bredvid objektet. Rotera din vänstra arm inåt över magen. För att göra den externa rotation motion, vända så att din stukad axel bort från objektet. Korsa din arm framför magen och greppa handtagen i bandet. Rotera armarna utåt för att din sida i motsatt rörelse av den inre rotation motion. Håll armen böjd i rät vinkel genom hela övningen.
  Extension Motion

  Denna övning kommer att stärka den bakre delen av axeln. Bifoga ditt band till ett fast föremål och sedan stå inför det objektet. Håll din skadade armen rakt framför dig med handflatan vänd inåt. Dra armen bakåt så långt bakom dig som du kan samtidigt hålla den rak. Var noga med att bibehålla en god hållning, med din mage åtdragna och din ryggrad rak under hela övningen. Du vill inte att luta sig framåt och använda din kroppsvikt för att driva bandet.
  Flexion Motion

  Denna övning kommer att stärka den främre eller främre, av bogen. Stå vänd bort från ett stationärt föremål med armen rak, hålla bandet vid din sida. Ha din handflata vänd bakåt. Dra bandet framåt och uppåt med en rak arm. Bara gå så högt du kan utan att känna smärta. När axeln börjar läka du kanske upptäcker att din rörelseomfång ökar och du kan lyfta högre utan smärta. Var noga med att hålla en rak rygg och trånga mage. Du kommer att behöva böja knäna och hålla dig från att gunga kroppen framåt för att lyfta bandet.