| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Viktiga säkerhetsfunktioner i skor för att träna

  Rätt sportskor gör skillnaden mellan att ha en säker, effektiv träning och en obekväm träningspass. Säkerhetsfunktioner förebygga skador, blåsor, värk och smärta. Medan sportskor företag säger att deras skor är bättre än de andra killarna, betyder varumärket ingenting om de inte passar ordentligt. Innan du beger dig till butiken, behöver du en checklista med säkerhetsfunktioner när plocka motion skor. Sko Shape

  Du behöver skor som rymmer formen på din fot. Enligt Sports Medicine Center vid Ortopediska Institutet, har den mänskliga foten tre valv - normal, platta och höga. Arch typ hjälper dig att räkna ut vad formen på din sko bör vara. Skor är konstruerade med kurvor för att stödja dessa olika fottyper. Om skor är inte har rätt form, kommer de att orsaka smärta i valv och på baksidan av benen. Ortopediska skobutiker har proffs som hjälper dig att avgöra din båge typ och hitta rätt sko.
  Cushioning

  dämpning fungerar som stötdämpare, skydda dina fötter från effekterna av utöva verksamheten. Det skyddar också dina fötter från skador som uppstår från plötsliga starter och stopp. Liksom formen av skor, är dämpning bestäms av bågen i foten. Enligt Palo Alto Medical Foundation, olika sporter kräver olika dämpning. Till exempel, löparskor behöver mer dämpning än skor som används för basket.
  Hälkappor

  hälkappor är den rundade delen i den övre bakre delen av övningen skor. De ger stabilitet till häl och Achilles senor och fungerar som stötdämpare. På utsidan av hälkappan är tillverkad av ett styvt gummimaterial, och insidan har cushiony material som ligger an mot den akilleshäl. När du deltar i sporter som tennis och basket, förhindrar hälkappan skador när du gör plötsliga sida till sida och framåt rörelser.
  Tårna

  tåhätta ligger på spetsen av dig skorna och ger tårna utrymme att röra sig. Enligt American Academy of ortopediska kirurger, tån rutan ger tårna tillräckligt utrymme att sprida ut och fördela din vikt. Denna säkerhetsfunktion hjälper när de deltar i idrottsaktiviteter som kan bestå av glidning, t.ex. lera domstol tennis och baseball, där tårna är benägna att skada. Om tårna är för stor, kommer foten glider framåt. Om tårna är för hårt, kan valkar och liktornar utvecklas.
  Grips och knapar

  Grips och knapar finns på skor som används för baseball, fotboll, golf, lacrosse och promenader i snön. Ligger på botten av sportskor, grepp och klotsar hålla dig från att halka och falla medan gräs och torv. Innan du köper skor med dubbar, se till att de är utformade för just din verksamhet.