| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Övningar för Hypertension

  Hypertoni är när en persons blodtryck är över normala nivåer, framför allt mellan 120 och 130 mm /Hg över 80 85 mm /Hg. Konsekvent yoga kan sänka ditt blodtryck med så mycket som 10 till 15 mm /Hg. Det kan också hjälpa dig att gå ner i vikt och bibehålla en hälsosam vikt, vilket också sänker blodtrycket. Vissa yogaställningar är skonsam nog att göra varje dag, och bidra till att minska högt blodtryck. Tree Pose Motion

  träd utgör hjälper dig att förbättra din balans, kärna styrka och är bra för lungorna. Ta djupa andetag in och ut ur din näsa kommer att massera dina lungor och göra dem starkare. Stå rakt med fötterna vidrör. Förvandla din högra fot ut. Lyft höger ben så att undersidan av foten är mot insidan av smalbenet eller inre låret. Rotera höger höft och knä ut som en halv lotus. Håll armarna ut längs sidorna med handflatorna framåt. Eller så kan du ta med dina händer tillsammans i bön ställning framför bröstet. Håll i fem andetag och sedan växla ben.
  Leg Up Wall poserar

  Vipareeta Karani är Sanskrit namnet för denna enkla pose. Ligg på golvet och scoot skinkorna upp mot en vägg och placera benen rakt upp mot väggen. Öppna dina ben att höftbredd. Slappna av armarna längs sidorna och vrid handflatorna uppåt. Stanna där i fem minuter. Andas in och ut ur näsan djupt från magen. Ligga i detta läge gör ditt hjärta att ta en paus från trycket från gravitationen och det gör det lättare för blodet att återvända till hjärtat. Det ger också en ström av nytt blod att strömma till dina ben när du är klar. Detta är en särskilt trevlig pose att göra efter en körning eller benpass.
  Omväxlande Nostril andningsövning

  andas in och ut alternerande mellan vänster och höger näsborre, även kallad Nadi Shodana, är en utmärkt övning för avkoppling och integrera de högra och vänstra sidan av hjärnan. Eftersom det slappnar av nervsystemet och kardiovaskulära systemen kommer det att ha en positiv effekt på hypertoni. Sitt i en bekväm kors position som lätt pose, halv lotus eller full lotus. Sitt lång och placera din vänstra hand på ditt knä. Ta din högra hand och med tummen avsluta din högra näsborre. Slå detta om du är vänsterhänt. Ta ett djupt andetag in genom vänster näsborre. Använd sedan din pek-och långfinger för att stänga vänster näsborre och andas ut genom höger näsborre. Andas in genom höger näsborre, stäng av den och andas ut genom vänster näsborre. Andas in igen via din vänstra näsborre. Håll alternerande andas in och ut genom vänster och sedan höger näsborre. Försök att göra fem minuter.