| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Tips för att öka Höjd hemma med hjälp av Yoga

  Yoga är oerhört värdefullt som ett verktyg för att öka både fysiska och psykiska hälsa. Tvärtemot vanlig missuppfattning, men kommer helt enkelt gör yoga inte göra en person längre. Vad regelbunden yoga praktiken kommer att göra är att förbättra hållning och avspänning i kroppen vilket i sin tur kan bidra till att göra en person känner sig längre. Flera yogaställningar kan bidra till att maximera dessa effekter. Sarvangasana

  Sarvangasana, eller axeln står, bidrar till att förbättra hållning och därför kanske lägger ett par inches till din längd. Denna övning sträcker både rygg och nacke. Övningen innebär vilar på nacken och axlarna och pekar benen mot taket. Börja på ryggen, och sakta rulla upp på din nacke och axlar, och samtidigt pekar benen rakt upp. Addera Adho Mukha Svanasana

  Adho Mukha Svanasana, eller den nedåtgående vetter mot hund, är en av de mest grundläggande av alla yogaställningar, och dessutom sträcker ut ryggen. Börja på alla fyra med ryggen platt. Detta är känt som tabellen pose. Härifrån, sakta förlänga höfterna uppåt och räta på benen, hela tiden hålla händerna på golvet. Gör detta tills du benen är raka och dina poäng torso mot golvet i en vinkel så att din kropp gör en triangel form med golvet. Denna pose sträcker din ryggrad, axlar och ben.
  Chakrasana

  Chakrasana, eller hjul pose, är ett annat utmärkt hjälpmedel för att öka din hållning. Wheel pose sträcker magmusklerna, vilket hjälper till att sträcka ut hela kroppen. Lägg dig på rygg. Böj knäna och placera fötterna på golvet. Tryck ner med armarna och utvidga höfterna uppåt. Lägg dina händer genom ditt huvud, och peka fingrarna mot dina fötter. Addera Surya Namaskara

  Surya Namaskara är bättre känd i väst som solen hälsningsfras. Det är en annan mycket vanlig yoga pose. Sun Hälsningar är mycket effektiva på att hjälpa till att fullända din hållning. De involverar stretching och övningar muskler, samt repetitiva, meditativ andning.

  Att utföra den här övningen, börja stående, mot solen om du kan. Knäppa ihop händerna som om att ge en kristen bön. Inandning hela tiden, röra armarna rakt ut och sedan upp, och böj överkroppen bakåt. Andas ut och böja sig framåt. Tryck händerna mot marken, och försöker röra huvudet till knäna. Andas in och flytta din högra fot så långt tillbaka som det kommer att sträcka och vila tårna på marken. Höj ditt huvud, men håll dina händer och främre foten i samma läge. Skjut din vänstra ben bakåt och andas ut, rikta in den med höger ben. Rikta ditt huvud med armarna. Andas in och sedan när du andas sänka kroppen till golvet. Andas in och lyfta huvudet så långt det går. Tryck din kropp upp och försörja dig med bara händer och fötter. Andas ut och när du andas in, ta fram din vänstra fot, så att det återigen är även med händerna. Andas ut och ta med din högra fot framåt så att en gång dina händer och fötter är tillsammans. Räta benen. Återigen, försök att röra huvudet till knäna. Andas in, höjer armarna och böja bakåt.
  Pranayama

  Yoga andningsövningar, som kallas Pranayama, är också potentiellt användbara för att minska spänningar, förbättra hållning, och därmed öka höjd. Andningsövningar tillbaka kroppen till balans och korrekt metabolism.

  Flera typer av Pranyama övningar existerar. En av de vanligaste är Ujjayi. För att utföra Ujjayi, sätter dig tillrätta med rak ryggrad eller ligga på rygg. Andas lång och långsam genom dina näsborrar. Kontrakt baksidan av halsen så att du gör en lätt väsande ljud. Försök att göra både andas in och ut successivt längre, utan att skapa någon spänning i kroppen, och försöka göra en jämn, kontinuerlig ljud.