| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Intensiv träning i Yoga

  Dyk djupt in i din yoga genom att delta i en yoga lärare utbildning. Oavsett om du tänker undervisa yoga eller ej, det finns inget bättre sätt att intensifiera din praktik sedan genom att lära sig att lära ut det som du äter, sover, tänka och andas yoga dagligen under ett bostadshus utbildningsprogram. Typer
  p Det finns flera stilar av yoga, så det är bra att bekanta dig med dessa innan du väljer skola där du kommer att träna. All yoga kommer från en gammal tradition, men med tiden praxis har anpassats på flera sätt för att tillgodose olika intressen. Vanliga stilar inkluderar Ashtanga, Bikram, Iyengar, Ananda, Integral, Kripalu, Kundalini, Sivananda, Vinyasa och Power. Vissa metoder är långsammare och ägna mer uppmärksamhet åt anatomi och detalj, medan andra har en snabbare takt eller betona användningen av andetag som det centrala.
  Platser

  Några etablerade yoga ashram (yoga retreater), såsom Yoga Works, Sivananda Yoga centra, Integral Centers Yoga och Kripalu School of Yoga, erbjuda bostäder yoga utbildning i USA såväl som internationellt. Globala platser kan fungera som ett sätt att lägga till en unik kulturell upplevelse på din träning. Det finns ofta ledig tid under träningen när du kan utforska omgivningarna. Om du försöker att minska kostnaderna, välja en plats nära dig kan minska resekostnaderna.
  Vad man kan förvänta

  Under yoga lärare utbildning, kan du generellt räkna med att vakna tidigt, träna någon form av meditation och /eller mässande, äta en vegetarisk kost, yoga ställningar - Asanas - flera timmar om dagen, lära sig och öva andningsövningar - Pranayama - och utföra vissa samhällstjänst i ashramet. För yoga certifiering, måste yoga utbildningar omfattar 200 timmars undervisning, som normalt är spridda över fyra veckor. Du kommer att ges möjligheter för boende, som sträcker sig från camping till att ha ditt eget rum med eget badrum. Normalt kommer ett ashram har också regler som de förväntar sig deltagarna att observera under sin utbildning, till exempel avstå från att röka och att dricka koffein.
  Överväganden

  Dessa kurser är intensiva . Samt energigivande och roligt, kan yogalärare träningar vara fysiskt och psykiskt krävande. Kom ihåg att utnyttja de tjänster och faciliteter, vilket kan inbegripa bastur, ayurvediska behandlingar massage, rådgivning och privata möten med seniora lärare eller swamier i bostad. Kontrollera med din läkare för att bekräfta att en intensiv yoga träning är rätt för dig, särskilt om du har särskilda hygienkrav, tar medicin eller är gravid.
  Fördelar

  Fördelarna med yoga är många. Enligt Yoga Alliance, det nationella utbildnings-och stödorganisation för yoga i USA, erbjuder yoga sådana förmåner som stress, smärtlindring, flexibilitet, bättre andning, ökad styrka, viktkontroll, förbättrad circulaton, hjärt-konditionering och inre frid.

  Kända Ties

  Otaliga kändisar praktiken och förespråkar fördelarna av yoga. Ett exempel är musikern Sting, som i en 1995 intervju med "Yoga Journal" hade följande att erbjuda om sin egen intensiva yoga:

  "När jag verkligen gör min yoga på morgonen, har jag mer energi i dag. Jag får mer gjort. Mitt sinne är mer sammansatt. Det finns fler fördelar för det än jag hade trott. De är inte bara fysiskt, men mentalt och jag även kommer att tro att de är andliga. "
  Addera ditt