| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Sträcker Efter en joggingtur

  Du har sträckt på benen, sköt dig själv till gränsen i din jogging rutin och nu träningspasset är över, eller hur? Inte så snabbt. Stretching efter att du kör är avgörande för att upprätthålla en sund kropp och hålla dina muskler i god form. Du bör alltid sträcka i 5 till 10 minuter efter att du har kört, förutom att stretching innan du kör. Detta säkerställer att dina muskler, leder, ligament, ben och cirkulationssystemet återhämta sig ordentligt från din träning, och ni komma i form och hålla formen under lång tid. Sträck Spine


  Många människor tror inte på sträckning i ryggraden som en viktig del av övningen, men det studsande och sporadiska rörelser jogging ofta bära ner i ryggraden. Stå rakt med fötterna ihop och armarna upp rakt ovanför ditt huvud. Böj över benen långsamt tills du känner spänningen i nedre delen av ryggen. Vänta 11 sekunder, sedan stiga långsamt. Detta gör att du kan lossa lederna och muskler intill ryggraden och ser ryggen förblir friska under din jogging regim.
  Hamstrings
  och kalvar

  sitta på marken och sätta båda benen ihop framför dig. Böja sig och nå tårna, eftersom det sträcker hamstrings och vader. När du gör detta för 11 sekunder, sitta upp rakt. Placera ena benet framåt och den andra i ett hopvikt läge, så att undersidan av foten vidrör din inre låret. Sträck fram i en liknande rörelse, vilket gör att du kan sträcka på benen individuellt. Gör detta i 11 sekunder på varje ben.
  Ben och Gluteus Maximus

  Sprid fötterna skuldra-längd isär. Sakta sätta sig på huk och känna bränna i låren och bakdelen. Du kan sitta på huk så lågt som känns bra, men du bör känna brinna för helheten av din stretch. Du kan känna smärta i vaderna också, vilket är ett gott tecken att du sträcker alla dina ben. Detta är en bra övning för knäna också, eftersom det sträcker lederna och ligament. Addera Ballistic Sträcker

  alla övningar där du sitter och stretch för en tidsperiod kallas statiska sträckor. Ballistic sträckor är aktiva, där du ständigt flytta och skaka runt. Ballistic sträckor är bra för att kyla ner kroppen. Jogga på stället på en mycket maklig takt, och prova olika metoder för jogging. Till exempel, jogga genom att föra knäna ovanför midjan. Eller föra knäna ut åt sidan av kroppen, som om du kör genom däck. Jogging detta sätt ger dig ett bra ballistiskt svalna, och tar pulsen ner till en lugn nivå och dina muskler till en avslappnad position.