| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Fakta om Löpband

  Löpband har funnits i över 100 år och har sett en stadig lutning i tillväxt och popularitet. Det finns några intressanta fakta och siffror om löpband som kanske inte är allmänt känt för många. Historia

  Löpband uppfanns runt 1875 och började användas för mobil makt. Byggt i olika storlekar för att passa hundar, får och hästar, var de mindre versionerna används för mindre sysslor som kärnar smör. Större som drevs av hästar användes för att driva tröskverk. Året 1952 markerade med uppfinningen av den första medicinska löpband

  . Uppfanns av Dr Robert Bruce, var löpbandet används för att utvärdera hjärt-lungsjukdom. Sextiotalet såg en ökning i försäljningen och användningen av träningsutrustning

  . Bly från Tunturi, Aerobics, Inc och Waco, främjade numberous företag löpbandet som ett fitness redskap. Genom 70-talet, trädde NASA åtgärden med sin version av treatmill att låta astronauterna att få motion samtidigt i rymden. Som av 2007, cirka 50 miljoner människor använder löpband.
  Betydelse

  Försäljningen av löpband under de senaste två decennierna har varit astronomiska. Sporting Goods Manufacturers Association hävdar att fler människor spenderar pengar på löpband än någon annan del av träningsredskap. Från 1995 till 1996, hoppade löpband försäljning från $ 660.000.000 till 725.000.000 $. År 2001 hade 43 miljoner hushåll löpband vilket var en ökning med 9% jämfört med föregående år.
  Funktion

  Löpband möjliggöra för bekvämlighet och en skyddsklausul från dåligt väder. Eftersom löpband används inomhus, kan löpare har en konditionsträning trots vädret utanför. Många modeller tillåter användare att justera hastigheten och lutningen på maskinen, med vissa exklusiva modeller erbjuder en plug-in för iPod.
  Typer

  Löpband finns som hemma modeller och kommersiella löpband. Hemmet versionerna är oftast lättare, mindre och inte går lika snabbt som den kommersiella stilen. Vissa är hoppfällbar för enkel förvaring.

  De kommersiella modeller används i ett gym eller medicinsk kontor inställningen. De är större och mäktigare än hem modeller och ger större stabilitet.

  Nordic Track har infört en annan typ av kommersiella löpband kallas Incline Trainers. Modellen används för extrema lutningar som kan gå hela vägen upp 50% klass. Ta när du handlar för ett löpband är priset
  Överväganden

  Ett övervägande. Den bästa löpband kanske inte alltid vara den dyraste. Utarbeta en budget och shoppa runt för bästa modell som har allt du behöver. Priserna kan variera allt från $ 300 för en låg end modell hela vägen upp till $ 3500 för en top of the line-modellen.

  Annan sak att notera är att icke-Hopfällbar löpband är mer stabila sedan hoppfällbar. Detta bör beaktas när man köper en för hemmet.
  Fördelar

  Löpband erbjuder många hälsofördelar. Den mest uppenbara är viktminskning. Löpband hjälper även till med hjärt-rehab, kan sänka blodtryck och kolesterol och hjälper frigöra endorfiner för bättre hjärnfunktion och humör.