| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur förhindra Dvärgväxt din tillväxt samtidigt lyfta vikter

  En gammalt skrock hävdar att barn och ungdomar riskerar att hämma deras tillväxt, om de lyfter vikter. Även om detta inte är helt sant - när det görs på rätt styrketräning kan faktiskt förbättra ett barns fysiska utveckling - om ett barn inte följer en ordentlig styrketräning rutin under professionell handledning, kan han orsaka skador på hans kropp som kan påverka hans tillväxt. För att förhindra denna typ av trauma, måste särskild försiktighet iakttas när börjar en tyngdlyftning rutin. Instruktioner
  1

  Kontrollera med din läkare för att säkerställa att du är vid god fysisk hälsa. Medan de flesta barn och ungdomar kan säkert lyfta vikter, är det bäst att kontrollera eventuella underliggande hälsoproblem att rutinen skulle förvärra.
  2

  Värm upp dina muskler innan du lyfter vikter. Försöker utöva kalla muskler gör dig mer benägna att skada. Tillbringa fem till tio minuter att göra ljus kardiovaskulär aktivitet. Följ upp cardio med några minuter av lätta sträckor.
  3

  Börja lyfta lättare vikter med ett begränsat antal repetitioner. Lättare vikter hjälpa till att bygga upp styrka och göra det lättare att lära sig rätt teknik för varje övning. Gör åtta till 15 repetitioner av varje övning med en viloperiod på en till två minuter mellan varje set.
  4

  Flytta upp mängden vikt du lyfter gradvis. Om du upptäcker att du kämpar för att göra mer än 10 repetitioner eller du offra teknik på grund av vikten, då vikterna du använder är för tunga.
  5

  uppmärksam på din teknik samtidigt lyfta vikter. Göra övningar felaktigt inte bara fungerar inte musklerna på rätt sätt, men kan leda till skador. När du gör en ny övning för första gången, gör det under professionell handledning samtidigt lyfta mindre vikt än du normalt skulle. När du har bemästrat tekniken, kan du lägga vikt vid det.
  6

  Begränsa dig till två eller tre styrketräning pass i veckan. Detta möjliggör en vilodag i mellan styrketräning. Det är viktigt för musklerna att ha tid att återhämta sig mellan varje träningspass, vilket minskar risken för skador.
  7

  svalna efter varje styrka-träningspass. Cool-downs hjälpa kroppen återgå till preworkout skick och ge dina muskler en chans att reparera och slappna av. Den nedkylningen är avgörande för en träning och hjälper till att förhindra muskelskada.