| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Varaktigheten av en övning Warmup

  Värmer upp ordentligt innan träning kan bidra till att minska dina chanser att drabbas av en skada och kan också se till att du har en effektiv och rolig träning. Typiskt warmups senast mellan fem och 20 minuter eller mer. Längden på din uppvärmning är beroende av ett antal faktorer, så se till att du ändrar innehåll och längd uppvärmning därefter. Intensiteten i övningen

  Ju hårdare du tänker träna, borde ju längre uppvärmning vara. Om du gör maxhastighet spurter eller lyfta tunga vikter, kommer det att ta längre tid att ta din kropp från sin pre-övning tillstånd att vara redo att gå alla ut. Omvänt, om du gör en lågintensiv träning såsom lätt jogging eller trail promenader, är en mycket kortare uppvärmning mer lämpligt.
  Ålder

  Äldre leder och muskler är i allmänhet mindre rörliga och mindre elastisk än yngre leder och muskler. Där yngre motionärer kan vara redo att träna efter en kort uppvärmning, äldre utövare behöver längre tid att förbereda sina kroppar för träning framöver. Denna ytterligare uppvärmningstid bör satsas på gemensamma rörlighet och flexibilitet för att åtgärda det gemensamma och muskelstelhet ofta inneboende med hög ålder. Skarvar lider med artros kan också ytterligare värmas upp med hjälp av neopren ärmar. Om din träning kommer att ske i kalla temperaturer eller du
  Temperatur

  fryser, bör din uppvärmning vara längre. När du är kall, tenderar blodcirkulationen att riktas mer mot dina inre organ och bort från dina armar i ett försök att behålla din kärntemperatur. Att ha en bra och säker träning, måste du omdirigera att blod till musklerna, och det innebär en längre tid än normalt uppvärmning. Å andra sidan, om du tränar i en varm miljö, är en kortare uppvärmning mer lämpligt.
  Tid på dygnet
  p Om du gillar att träna först på på morgonen eller efter en lång period av sammanträdet, måste du öka längden på din uppvärmning. Att vara orörlig kan lämna dina muskler och leder känsla stel och kroppen dåligt förberedd för kraftig motion. Dessutom tillbringar extra tid mobilisera din ryggrad för att säkerställa denna viktiga, komplexa och potentiellt ömtåliga gemensamt är redo för din planerade träning.