| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vad gör Crunches göra för din kropp?

  Crunches ofta införlivas ett träningspass regim som ett sätt att få en tonad och muskulös utseende mage. Men fördelarna med crunches utöver estetiska förändringar. Den kritan bygger styrka i en av de stora musklerna i din kärna, vilket i sin tur kommer att hjälpa dig att hålla din ryggrad och höfter i rätt inriktning. Stärka magen


  Enligt ExRx.net, riktar kritan främst muskler rectus abdominis, som är den viktigaste muskeln i magen. Den går ner på framsidan av överkroppen och är ansvarig för att böja din ryggrad mot motstånd. När din rectus abdominis är svag, är du på en ökad risk för lägre ryggskador eftersom din mage är inte att bekämpa dra av dina nedre ryggmusklerna och du kan översträcka din ryggrad. Konsekvent införliva crunches i din träning för att effektivt förbättra din kärna styrka.
  Förbättra stabilitet och hållning

  Tillsammans med din rygg, obliques och höfter, fungerar din rectus abdominis att hålla din ryggrad i rätt inriktning. På grund av den ökade styrkan i din rectus abdominis som kommer från crunches, kommer dina magmuskler att kunna arbeta mer effektivt med dessa andra kärna muskler för att skydda din ryggrad. ExRx.net tillägger att rectus abdominis är ansvarig för att styra lutningen på bäckenet och krökning av din nedre delen av ryggraden. Att hålla din ryggrad i rätt läge kommer att se till att lasten är ordentligt avges när du står eller sitter och du har en minskad risk för ryggskador.
  Tone magen

  När utvecklas, erbjuder rectus abdominis sex-pack mage utseende. Din crunch pass måste göras två till tre dagar per vecka, med kritan utförs för flera uppsättningar för att överbelasta muskeln och stimulerar tonen. Medan kritan kommer att tona din mage muskler, kommer det inte göra en inverkan på överflödigt fett du har i området. Men om du gör crunches samtidigt innehåller kalori-bränning konditionsträning i din regim och äta hälsosamt, när din kropp tjock delen minskar muskeltonus kommer att vara synlig.
  Korrekt Crunch Technique

  att utföra kritan med rätt teknik, ligga på rygg på en träningsmatta. Du kan utföra övningen med böjda knän och fötterna på golvet. Men, för att bättre isolera din rectus abdominis, som dina underben ovanpå en bänk. Interlock fingrarna och placera händerna bakom huvudet med armbågarna fackling ut åt sidorna. Böj midjan för att plocka dina axlar och övre ryggen upp utanför mattan. Crunch din torso upp så högt du kan och sedan sänk axlarna tillbaka till mattan. Gå rakt in i nästa repetition. Öka intensiteten genom att hålla en medicin boll på bröstet.