| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Övningar för Lymfa Trängsel

  yogaställningar kontrakt och expandera muskler hjälper till att ta bort blockeringar och lindra lymfan trängsel. Ställningar och muskulös rörelse uppmuntra hälsosamma flödet av lymfa vätskor och även verka för att kroppsliga avfall. I synnerhet inverterade yogaställningar använder gravitationskraften att öka dränering, återställa immuniteten och föryngra alla kroppens system. Yoga inversioner varierar från mild till medel och avancerad. Ben upp på väggen

  Viparita Karani eller "Ben-up-the-Wall" är en reparativ yoga hållning som bidrar till att minska trafikstockningarna och föryngra hela lymfsystemet. Yoga utövare av alla kroppens-typer, åldrar och nivåer av erfarenhet kan utöva denna pose. Under graviditeten är Viparita Karani den enda lämpliga inversion att öva. Du inverterar kroppen, sitta med ena höften på väggen och knän kramade in i bröstet. Snurra din kropp mot väggen för att samtidigt sänka ryggen till flödet och förlänga benen upp på väggen. Om du vill stödja din nedre ryggen, kan du stötta en hopvikt filt under din korsbenet. Denna pose kan praktiseras i fem till 15 minuter.
  Shoulder Stand

  Salamba Sarvangasana eller "stöds Axelstående" är en mellanliggande inversion som kan stödja en hälsosam flöde av lymfatisk vätska. Om du inte har en etablerad yoga hemma, bara praktiken skuldra stå under överinseende av en erfaren lärare. Också undvika denna pose när upplever nacksmärta eftersom det kommer att lägga tryck på nacken.

  Att förbereda sig för denna inversion, veck två eller flera filtar i kvadrater som mäter omkring 1 fot av 2 fötter. Stapla filtar vid kanten av din sticky mat och ligga på rygg med axlarna stöds av filtar. För att invertera, böj knäna och plantera fotsulorna på golvet. Andas in och när du andas ut lyfter knäna och svanskotan bort från golvet samtidigt stödja din nedre ryggen med båda handflatorna. Som knäna kommer närmare ditt ansikte, engagera kärnan och långsamt räta ut benen mot taket. Alltid hålla handflatorna på nedre delen av ryggen för stöd. För att sänka ner, böj knäna och sakta sänka din svanskotan mot golvet.
  Handstående

  Adho Mukha Vrksasana eller "Handstand" är en mer avancerad inversion som alltid bör praktiseras på väggen under överinseende av en erfaren yogalärare. Om du har en rädsla för att falla i handstående, eller du har aldrig praktiserat detta pose innan, bör du ta handstående prep med hälarna stöds på väggen och handflatorna planterade på golvet. Härifrån kan du spela med byggnaden armstyrka genom att ta bort en fot från väggen på en gång.

  Att flytta in i traditionella handstående, ta nedåtriktade hund med handflatorna ungefär två inches bort från väggen. Böj knä och intensifiera det i närmare väggen, nästan som en "runners-lung." Därefter börja öva hoppas på kurvan benet medan förlängning av bakre benet mot väggen. Så småningom bör du få tillräckligt med fart för att få båda hälarna mot väggen. När du anländer, leka med engagerande din kärna sakta bort ena, sedan båda hälarna bort från väggen. För att sänka ner, engagera din kärna och sätta hälarna tillbaka till golvet Nedåtgående-Facing-Dog.