| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
  • Övningar med lätt hand vikter för att stärka

    Vissa säger att man inte kan få styrka att arbeta med lätta hantlar. Även om det är sant att du inte kommer att få en massa bulk eller extrem styrka, kan du bli mer kraftfull och tonas genom att få regelbunden träning med lätta hantlar. Det finns två nycklar till att träna effektivt med lätta vikter: teknik och upprepning. Teknik

    Vid lyft lätta vikter, fokusera mer på hur du lyfter snarare än hur mycket du lyfter. Ofta, när vi krossa en gut med en tung vikt vi fuskar genom att flytta vikten från den tänkta muskel grupp på andra som inte har tröttnat yet.But med en lätt träning du kan koncentrera dig på det avsedda muskelgrupp. Till exempel, om du gör lockarna, fokusera på att hålla belastningen på biceps. Om du känner dig flytta den på axeln, bröstet eller underarm, skjut tillbaka vikten i biceps. Om du gör övningarna rätt kommer du att bli glatt överraskad precis hur svårt det är att lyfta dem lättare weights.It är viktigt att gå igenom hissen långsamt, ta så länge som fem sekunder för att gå igenom en rörelseriktning. Det är också lika värdefullt att ta lika lång tid att återgå vikterna till sitt utgångsläge. Om du motstå gravitationen samtidigt föra dina vikter tillbaka ner du fördubbla effektiviteten av varje repetition.
    Repetitioner

    Du kan få plats genom att göra några repetitioner med tunga vikter eller många repetitioner med lätta vikter, men det här träningspasset kallar för att göra det senare. Sikta uppsättningar av 10, 12 eller 15 repetitioner och göra tre uppsättningar av varje övning på din plan. För att säkerställa att du får ut det mesta av varje träningspass, rotera genom en uppsättning av alla avsedda dina övningar, gör sedan din andra och tredje uppsättningar av varje. Detta gör att dina muskler att vila mellan seten och gör det lättare att lyfta med bra teknik, även under de sista repetitioner av din tredje set.Another alternativet är att lyfta under en viss tid snarare än ett visst antal repetitioner. Till exempel kan lyfta i 30 sekunder eller en minut per set vara en effektiv träning.