| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man kan tänja de fem stora muskler i kroppen

  En stramt hanterade boll av gummiband är rullande ner på gatan och som det rinner av kurvan alla banden knäppa på en gång att orsaka en stor katastrof. Detta scenario beskriver hur människans muskulära systemet ibland kan vara så tätt spunnet att ett drag kan orsaka allt att rasa. Stretching alla fem stora muskelgrupper - armar och axlar, ben, rygg, bröst och mage - kan hjälpa till att förebygga träningsvärk och skador. Saker du behöver
  Chair
  Visa fler instruktioner
  1

  Sträck axlarna och armarna med stolen överkroppen stretch. Sitt på en stol och ta tag i baksidan av stolen med händerna. Sakta kanten mot slutet av stolen samtidigt som armarna att förbli planterade på stolen.
  2

  Target mage med en overhead stretch. Stå upprätt med fötterna skuldra-längd isär och börja höja dig händerna över huvudet. Sträck händerna hela vägen upp medan resterande så rak som möjligt. Du ska känna din mage sticker ut lite när du räta upp dig.
  3

  Utför stående bålen stretch för att mjuka upp dessa ryggmusklerna. Stå upprätt och placera ena handen på din midja. Luta sig över till ena sidan samtidigt utvidga andra armen rakt upp och bort mot den motsatta riktningen. Alternativa armar så att du sträcka höger och sidan av kroppen åt vänster och sedan kommer du sträcka vänster och sidan av kroppen mot höger.
  4

  Lossa dessa ben med hamstring stretch. Ligg ner på rygg och utöka ditt vänstra ben i luften samtidigt som du trycker din kropp, armar och höger ben i marken. Förläng benet så långt som bekvämt och sedan returnera den till golvet. Upprepa samma rörelse på nästa sida.
  5

  Aktivera triceps med en triceps sidan sträcka att koppla dessa biffiga armar. Ta din vänstra arm och lyft den över bröstet över halsen så att det sträcks över din kropp. Ta din högra hand och tryck på den vänstra armen mot kroppen aktiverar en anständig stretch. Upprepa samma rörelse med den andra armen och handen.
  6

  Effekt upp dessa armar igen med en stående biceps stretch. Bilda en näve med händerna bakom ryggen, med handflatorna ihop, räta och rotera armarna så att handflatorna vända nedåt. Höj armarna upp och håll tills du känner en stretch i dina biceps.