| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Ligga ner Hamstring Stretching övningar med en partner

  På grund av långa timmar sittande, hamstrings har en tendens att bli alltför snäv och oflexibel. Hamstrings fäster upp på baksidan av bäckenet, när de är för hårt, dra på din bäckenben och få dig att svanka något. Denna anpassning till din hållning kan leda till lägre ryggsmärtor. Stretching dina hamstrings konsekvent på egen hand kan avsevärt förbättra din flexibilitet, men att ha en partner hjälpa dig gör dina sessioner bli mer effektiva. Fördelar

  När du sträcker på egen hand, är du begränsad till hur mycket du kan förlänga dina muskler. Att ha en partner förbättrar din stretching session eftersom han kan hjälpa dig att förlänga din hamstrings längre än du skulle på egen hand. Dessutom är stretching ofta en verksamhet uppsatt till slutet av ett träningspass om det finns tid, men en partner kan hjälpa till med motivation, se till att du utför de sträckor korrekt och noggrant.
  Technique

  Ligg på rygg med båda benen ut och med armarna ned av dina sidor. Har din partner knäböja bredvid dig och lyft upp ena benet från hälen när du håller ditt knä rakt. Om benet är svårt för din partner att kontrollera, kan han spänna vristen mot hans axel. Din partner kommer att sakta lyfta benet upp till vertikalt. Låt honom veta när du känner en stretch i din hamstring, och har din partner hålla benet fast i den positionen i 30 sekunder. Växla ben.
  PNF Stretching

  Proprioceptiv neuromuskulära underlättande är en typ av stretching gjort med en partner som kombinerar både avslappning och kontraktion. PNF är mer effektiva för att öka flexibilitet än statisk stretching. Har din partner sätta dig in i den liggande hamstring stretch och hålla den positionen i 10 sekunder. Då kommer din partner att hålla benet ordentligt för att ge motstånd när du kontrakt din hamstrings, försöker sänka benet ner till golvet. Håll denna sammandragning i 10 sekunder och sedan slappna av. Din partner kommer sedan flytta benet något högre för en större sträcka, hålla den positionen i ytterligare 10 sekunder. Upprepa detta tre till sex gånger, och sedan växla ben.
  Överväganden
  p Om du vill fördelarna med stretching med en partner men inte har någon tillgänglig Du kan använda en handduk eller ett rep under liggande hamstring stretch. Lyft ena benet upp till vertikalt och sedan slinga handduken eller rep över foten, ta tag i båda ändarna med händerna. Dra försiktigt handduk eller repet mot bröstet, elongating dina hamstrings. En tuff handduk kan även ge tillräckligt motstånd för att utföra ett PNF stretch. Håll handduken tätt under de segment där man försöker sänka benet i golvet och sedan koppla dina hamstrings,. Dra försiktigt på handduken för en djupare stretch