| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man blir en Olympian

  Att vara den absolut bästa i världen - det är en dröm som driver Olympichopefuls runt om i världen. Varje barn simma sin första 100-meterfreestyle eller sparka hans första skott in i mål föreställer ett guld medalhanging runt sin hals. Om du har fantastiska genetiska kvalifikationer, besitter otrolig mental och fysisk styrka och kan committo år av ansträngande träning och hård konkurrens, mightsee du bara ditt lands flagga stiger ovanför pallen en dag. Instruktioner
  1

  Välj en sport. Du har två vägar - gå med en sport du känner och tycker, eller välj en obskyr en. En välbekant sport kan tyckas som ett självklart val, men fundera noga - populära sporter har miljontals hängivna deltagare, och konkurrensen är hård. Mindre välkända alternativ, till exempel korta banan skridsko, rodel, bob och femkamp, ​​har färre konkurrenter.
  2

  Utvärdera din fysik och välj en sport som passar den. Oavsett hur engagerad du är, om du inte har den fysiska makeup för extrem uthållighet, kommer du aldrig en OS marathoneren. Och om du är hög och över 16 års ålder, kyss gymnastik adjö. Konsultera en sport fysiolog att fastställa din specifika attribut.
  3

  Spendera åratal arbetat på din idrott. Utveckla alla delar av kondition, styrka och uthållighet. Införliva Crosstraining i din regim för att förhindra tristess och skada.
  4

  Tro på dig själv. Ha din mentala spelet redo, vara tuff i varje aspekt, vägrar att ge upp.
  5

  Delta ett idrottsinstitut. Dessa skolor ger intensiv träning i den sport du väljer på high-school-nivå. Den erfarenhet, exponering och coachning som du får kommer att kvalificera dig för en högskola som utmärker sig i din sport.
  6

  Arbeta med utmärkta tränare för att utveckla dina kunskaper. Hyr en sport psykolog som hjälper dig ställa in och nå mål. Hyr en privat coach om det behövs. Se 16 uppsatta mål.
  7

  landslaget i din sport och tränar året runt (det finns ingen lågsäsong för en olympier). Kunna utföra väl under otrolig press och parera alla andra konkurrenter tills du gör det olympiska laget.
  8

  Ändra ditt medborgarskap. Det kan vara mycket lättare att kvalificera sig för en plats på den pakistanska seglingsteam än på den amerikanska laget. Vissa länder begär bevis på härkomst, t.ex. en farförälder född i landet.