| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man tränar för Everest

  bergsbestigare har drömt om Mount Everest ända sedan Sir George Everest antecknade dess höjd 1841. Känd som Sagarmatha i Nepal och Chomolungma i Tibet, kommer bestiga Mount Everest alltid vara en av de sista stora utmaningar kvar på jorden. Underlättad klättrar och bergsbestigning företag kan aktivera din trek att skala världens högsta berg. Saker du behöver
  Dubbel plast klättring stövlar
  Down byxor och parkas att passa över isoleringsskikt, med bra huva på parka
  Gore-Tex-skal byxor och jacka, haklapp rekommenderas, med dragkedja på jackan och byxor
  Sovsäck, expedition vikt betyget till -300 grader Fahrenheit Sida 2 liggunderlag
  Ryggsäck utökas till 6.000 cubic inches och en stor väska leveranstid ryggsäcken
  2 par syntetiska handskar
  2 par lugg vantar eller Gore-Tex over-vantar
  Solhatt
  ull eller lugg mössa som täcker öronen Sida 2 balaclavas, en lätt och en tungviktare
  2 par av glaciär glasögon med full UV-skydd och sidokåpor och 1 par skidglasögon
  Isyxa med koppel, dimensionerad för att passa dina Klamrar kropp hotell med step-in bindningar
  Polar vakt tossor, valfria
  4 par av ull eller lugg strumpor, till kraftiga
  4 par liner strumpor bäras under ull
  1 par underkläder expedition vikt, ull eller Capilene
  2 till 3 par lätta underkläder, Capilene rekommenderas, ingen bomull
  högen byxor och jacka , heavyweight Polartec 300, med dragkedja-på både jacka och byxa
  Visa fler instruktioner
  Begå till Träning
  1

  Börja din träning regim minst ett år i förväg . Se till att din styrketräning startar tillräckligt tidigt på året för att successivt bygga muskler.
  2

  Delta i aerob (cykling, löpning, trappor, simning), anaerob (tennis, sprinta, styrketräning) och styrketräning övningar (sit-ups, armhävningar, pull-ups, rodd).
  3

  Öka längden på din aerob träning under hela året. Börja med 30 minuters aerob träning varje dag, och öka denna tid längd med jämna mellanrum tills du gör aerob träning för en timme eller mer per dag vid årets slut.
  4

  Klättra branta kullar eller små berg med en förpackning med vatten för tyngd. Ett bra mål är att stiga upp i 2 till 3 timmar som transporterar 55 till 60 pounds. Vatten vikt kan dumpas ut för nedstigning för mindre stress på knäna.
  5

  Utför någon aerob träning i kuperad terräng. Känd bergsbestigare Ed Viesturs rekommenderar att köra en timme på kullarna vardagliga i fyra dagar, sedan ta en paus för en dag.
  6

  upp i vikt. De fysiska kraven på Everest liksom bara finns vid högre höjder kommer att leda till att du förlorar upp till 20 procent av din kroppsvikt.
  7

  Planera och genomföra en förberedande klättra på en annan stort berg (dvs. Mount Kilimanjaro eller Mont Blanc) där höjden är extremt hög.
  Förbered för icke-fysiska krav
  8

  anmäla en bergsbestigning kurs för att lära sig snö och is tekniker. Isklättring och vandring på snö och is kräver specialkunskaper.
  9

  Resa till Tibet eller Nepal innan ditt Everest klättra. Du kan vänja antingen regionen, men Tibet är högre i höjd och har ett antal andra klättrar som du kan göra i Lhasa området innan du fortsätter till Everest.
  10

  Ready själv mentalt. Granska räkenskaper Everest expeditioner och bli så kunnig som du kan om vad förhållandena är. På berget, kommer du att uppleva en hel del ner tid acklimatisera, och bör bli vana vid att känna mentalt omedveten från låg syrehalt.
  11

  Organisera ditt schema och ekonomi. Klättring Everest är en massiv företag och en enorm kostnad. Din fysiska träning period kommer också att kräva av din tid och resurser.
  12

  Vet vad du förväntas medföra. Om du kommer med Sherpas, kan de få lite utrustning, så bestämma i förväg vilken utrustning du behöver eller inte behöver för att klättra.