| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vilka är de olika typerna av Running?

  Löpning är den enklaste av sport, kräver bara ett par bra skor och en rutt. Ändå ger utmärkta fitness fördelar och psykisk glädje. Det finns många typer av drift inom områdena konkurrens, fitness och nöje. Typer

  Tävlar sker över korta avstånd och levererar anaeroba resultat. Löpning kan vara både anaerob och aerob. Långdistanslöpning, såsom spår, väg, längdåkning och maraton, kräver stimulering och är aerob i sina effekter. Slutligen finns det fritids löpning, som kan vara i takt med en joggingtur och kan vara på varierande terräng, från spår till asfalt.
  Funktioner

  Tävlar är ren alla ute och springer. Människan har förmågan att sprint i ca 300 meter innan syre skuld saktar dem. Fotboll, fotboll, basket, rugby, baseball och andra sporter har skurar av förivrar under hela tävlingen. Barn älskar att sprinta och införliva det i sitt spel. Tävlar formaliseras med friidrott, som tävlar evenemang av olika längd. Medeldistans tävlingar genomförs över 800, 1500 och 3000 meter och en mil på banan. Långlopp hålls över 5.000 och 10.000 meter på banan. Långa avstånd täcks också i längdskidåkning och raser väg. Cross country tävlingar varierar från två miles till ca 12000 meter, medan vägen tävlingar kan sträcka sig från 5000 meter (5 kilometer) upp till maraton och utanför.
  Överväganden

  För konkurrenskraftig löpning, är det bäst att förbereda sig för den krävande stressen av loppet genom att träna regelbundet. Sprinters praktiken kör avslappnad och rytmiskt i full fart. De kan lyfta vikter för att öka muskelstyrkan och arbeta på en snabb start. Medeldistans löpare praktiken genom att köra många "intervall." Detta innebär att köra på deras racing takt under kortare sträckor många gånger under varje träningspass. Till exempel kan en fyra minuters Miler köra tio repeat 400 meter körs i 60 sekunder vardera, med ett varv av långsam jogging mellan varje varv. Långdistanslöpare kommer att köra längre intervaller, till exempel, fem återkommande miles i takt med ett 10.000 meters lopp. De långdistanslöpare kommer också att göra "tempo körningar," där de kör flera miles på en simulerad race tempo. Vissa långdistanslöpare har mycket lite att öva på banan, utan föredrar att köra på vägar eller stigar. Det är möjligt att förbättra snabbt med intervallträning, men det är lätt att bli skadad av överansträngning. Många löpare tar vilodagar mellan intervallsessioner, kör några enkla miles.
  Fördelar

  När det gäller motion, främjar regelbunden lätt löpning sund cirkulation och ett starkt hjärta. Den stimulerar också immunförsvaret och förbättrar lungkapacitet. Många täta löpare hävdar att uppleva en "löpare höga," en känsla av välbefinnande och avkoppling, under och efter långa körningar. För att uppnå optimal kondition, är det rekommenderat att köra ett minimum av tre eller fyra gånger i veckan under minst 20 - 30 minuter. Det kommer att ta nybörjare lite tid att bygga upp lämplighet att bibehålla detta schema. Andra former av aerob träning kan kombineras med löpning, såsom cykling, simning eller promenader.
  Varning

  Någon tanke ett program för fitness kör bör rådgöra med sin läkare före början. Det är viktigt att ha bekväma löparskor för att undvika skador. Många gotländska löpare rapporterar problem med sina knän. Värmer upp med mjuka sträckor och nedkylning genom promenader kan hjälpa löparna att undvika skador.