| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man designar en Cross Country Course

  Utforma en cross country kurs för löpare kräver mer än att bara titta på en karta och hitta en sammanhängande bit av gräs för idrottare att träna eller tävla på. En bra designer kommer att titta på olika sätt att göra en kurs som kan utmana intermediär för erfarna löpare, ger en bra träning och vara lätt åtkomliga. Skapa en cross country kurs kan vara roligt och en utmaning på samma gång, men inte omöjligt för någon med tid att göra det rätt. Saker du behöver
  Map
  Stegräknare Märkning hjul
  Märkning kottar
  Visa fler instruktioner
  1

  Hitta en karta som visar gatan, terräng och satellitbilder över området planeras för landets kurs. Medan vissa butiker får sälja dessa kartor, kan en person även läsa kartor på populära sajter som MapMyRun.com och USAfriidrott officiell kartläggning hemsida. Kartan visar områden som har en hel del terräng att köra på.
  2

  Leta efter en start plats som har gott om parkering och är tillgänglig för löpare att hitta. Vid utformningen av kursen, tycker om genvägar som timers kan vidta för att ta sig från ena sidan av banan till den andra snabbt relä hastigheter till löpare. Dessutom leta efter funktioner som kullar.
  3 Längdskidåkning löpare passera en lång fält.

  Kör kursen med en stegräknare. Detta kommer att låta dig veta hur långt det verkligen som jämförs med hjälp av datorn, vilket inte alltid ger en korrekt avstånd. Se till att köra flera sträckor och göra mentala anteckningar av viktiga landmärken. Detta gör att du kan lägga till eller dra ifrån avstånd för framtida körningar.
  4

  Kör kursen med en märkning hjul, vilket kommer att ge den mest exakta (och officiella) avstånd av kursen. Hjulet kan skjutas av löpare och kommer att lämna en rad vitt pulver om så önskas. Markera rutten för tävlingarna
  5

  Använd kottar. De kottar kan användas för att markera början och linjer avsluta samt eventuella off-limit områden i kursen.