| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Tips om Brazilian Jiu-Jitsu Vita Bälten

  Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), som lär deltagarna att besegra sina motståndare genom drosslar och smärtsamma inlagor, kan vara en utmanande och intellektuellt engagerande sport. Vita bälten är de lägst uppsatta deltagare och fortfarande lära sig grunderna i BJJ. Mastering ett par grundläggande färdigheter, förståelse ordentlig BJJ etikett och lära av både dina lärare och dina kamrater kan alla hjälpa dig framåt snabbare och bli ett stjärnornas kampkonst. Jiu-Jitsu Etikett

  Hygien är en viktig del av god BJJ etikett eftersom du kommer att få mycket nära dina motståndare. Bär deodorant och tvätta GI efter varje klass. Om du är sjuk eller har utslag, håll dig borta från klassen tills det är uppklarat. Ta inte nederlag under träningar personligen. Istället fokuserar på vad du kan lära dig från din motståndare. Det är också anses vara god etikett att knacka när du är i en choke eller underkastelse under träning istället för att låta din motståndare för att skada dig. Det kan vara frustrerande att lämnas in, men att erkänna nederlag och överge ditt ego är nycklar till BJJ framgång.
  Skill vs Styrka
  p Om du tidigare brottades, varit en tyngdlyftare eller deltagit i någon annan styrka-baserade sport, kan det vara frestande att använda styrka för att tvinga dina motståndare att lämna. Men detta kan komma till ett högt pris. Det finns alltid någon som är starkare än dig, och om du helt enkelt hålla motståndarna ner eller tvinga sina lemmar i obekväma ställningar, kommer du aldrig lära dig korrekt form. Fokusera istället på att behärska tekniken och borrning regelbundet, även med partners som kan vara mer kompetent men mindre stark än du.
  Regelbunden träning

  Oavsett hur stark du är och oavsett hur många sporter du spelar, kommer du inte bli bra på BJJ utan massor av praktik. Snarare än att fokusera på tyngdlyftning eller andra områden av kondition, måste du träna regelbundet. Om du inte kan komma till klassen, öva grundläggande former hemma och herre vanliga BJJ manövrar, såsom snabbt rulla från ryggen, över axlarna och på magen. Flexibilitet utbildning kan hjälpa dig att bli ännu bättre på sporten, och kartlägga gemensamma manövrar kan hjälpa dig att träna dina reflexer för att snabbt reagera när din motståndare gör ett drag. Addera Fair Play

  När du sparring med en klasskamrat, det finns ingen fördel att skada din träningspartner. Ta reda på om din motståndare har några skador och arbete runt dem snarare än att exploatera dem. Ingen vill rulla med någon som använder hans ego att skada andra, och om du inte respekterar dina grappling partner, kommer de inte att respektera dig. Låt de mest riskfyllda manövrer för tävlingar och respektera dina klasskamrater begränsningar och hälsa.