| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yogaställningar som är bra för viktminskning

  Fördelarna med yoga är många. Yoga erbjuder ett sätt att slappna av och rensa ditt sinne medan du bränner kalorier, ökad flexibilitet och samordning och toning muskler. Varje pose är utformad för att fungera ett visst område av kroppen och vissa poser fungerar särskilt bra för viktminskning. Sun Salutation

  Detta drag är en av de mer komplicerade yogaställningar, men det är fördelaktigt att flera muskelgrupper, bränner kalorier och ger ökad flexibilitet. Börja här pose genom att stå rak med fötterna ihop, armarna längs sidorna och din vikt fördelas jämnt. Ta ett djupt andetag och höjer händerna rakt upp över huvudet med handflatorna vända mot varandra. Ta en minut att sträcka upp till himlen så högt du kan. Medan utandning, sopa ner armarna till sidorna och sedan framåt som du sedan böja sig framåt vid höfterna och fingertopparna nå marken på sidorna av fötterna. Andas in och lyft överkroppen upp halvvägs, hålla ryggen platt och tar en stund att känna stretch i din ryggrad. Den sista delen av Sun Salutation kallas den nedåtgående hund. Från din främre böjd position, böj knäna och hoppa fötterna tillbaka med armarna i samma position, handflatorna platt på marken. Se till att dina fötter är höftbredd, sedan nå svanskotan upp ifrån dina händer och hälarna så nära som du kan få dem i golvet. Slutligen, ta benen tillbaka upp mot händerna och räta på benen. Detta kommer du tillbaka till framåt böj positionen. Släpp ditt huvud för att återgå till din ursprungliga startposition. Upprepa alla steg minst tre gånger.
  Plank Position

  Plank, eller Hover ställning, får hela din kärna fungerar och kan bränna en massa kalorier . Detta drag utförs genom att få i en push-up position på tårna med dina underarmar ligga rakt, hålla armbågarna i linje med dina axlar. Din kropp förblir i linje från huvudet till tårna. Hålla din kärna drog i hårt du håller i den positionen så länge som möjligt och samtidigt andas jämnt och avslappnad. I början kanske du upptäcker att du bara kan stanna i läge för mindre än 10 sekunder. Varje gång du utför den position, kommer du att kunna stanna längre, så håll på det och på nolltid kommer du att kunna hålla den i en minut eller mer.
  Stolposition

  stolläget hjälper fast och smal din rumpa och lår. Även om denna åtgärd inte är mycket komplicerat, det tar en hel del kraft och energi, som bränner kalorier. Stå med fötterna ihop och armarna ner längs sidorna. Lyft armarna över huvudet samtidigt som du andas och placera händerna palm-till-palm. Vid utandning, luta dig tillbaka ca 45 grader, hålla knäna bakom tårna och dina magmuskler dras i snäva att stödja din rygg. Försök att hålla positionen i minst 15 till 20 sekunder, sedan upprepa.
  Power Yoga

  Medan du gör några yogaställningar varje dag kommer att hjälpa till att öka din flexibilitet och styrka, kommer det förmodligen inte att få din puls upp tillräckligt för att bränna stora kalorier för att gå ner i vikt. Det finns dock ett annat alternativ när det kommer till yoga som kan öka din puls. Power Yoga kombinerar traditionell yogaställningar och andningstekniker med aerobics och snabbare andning för att rampa upp pulsen och bränna fler kalorier. Många av de ställningar avrättades i power yoga härstammar från Sun Salutation pose.