| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga poserar för Teens

  Tonåringar hantera stress, depression och ångest så mycket som vuxna gör, men de tenderar att ha färre verktyg och alternativ för att hantera dessa svåra känslor. Yoga kan hjälpa tonåringar lära sig att slappna av. Det hjälper dem också att utveckla förbättrade studieteknik och ökad förmåga att navigera svåra situationer med familj och vänner. För en tonåring som vill starta en praxis hem yoga, utgör dessa erbjuda en god grund för att skaffa avkoppling färdigheter. Corpse Pose

  pose ger de bästa förutsättningarna för att lära sig yoga andning och kan ingjuta lugn. Vila på din rygg, armar vid sidan av kroppen med handflatorna mot taket. Blunda och märker din andning. Ordet "yoga" betyder förening. När du tränar yoga poser, förena er kropp och själ med hjälp av andningen. Innan lära yoga, de flesta människor andas på ett mycket snabbt sätt, med flera korta, snabba andetag per minut, lämnar dem nära hyperventilering och mer sårbar för panikattacker. Gradvis, låta varje inandning-utandning paret att bli jämnare och tillåta andetag för att växa längre, med färre andetag per minut.
  Sittande Twist

  Sitt i ett kors -legged ställning på golvet. Om du känner dig obekväm sitter på detta sätt eller om knäna lyfter högre än dina höftben i detta läge, placera en hopvikt filt under bäckenet. Rikta axlarna ovanför höfterna och tillåta halsen att förlänga ut så öronen lyft bort från dina axlar och kronan på huvudet når himlen. Ta din högra arm över framsidan av din kropp till din vänstra lårmuskeln, sedan nå din vänstra arm bakom dig, placera den bakom höger sitbone. Andas ut, och utan att spänna axlarna, använd din arm muskler att vrida överkroppen åt vänster. Håll huvudet upprätt, med hakan över mitten av bröstet. Inhale och återgå till centrum. Upprepa för andra sidan.
  Mountain Pose

  Mountain pose är den grundläggande stående positionen i yoga. Det kanske inte ser ut som en yoga pose, men för de flesta människor, att bara stå upprätt istället slouching skapar en skillnad i hur de andas, liksom hur de känner i sina kroppar. Stå med fötterna höft-avstånd från varandra, vände stortår mycket något inåt så att den andra tå på varje fot pekar rakt fram. Undvik att låsa knäna, och subtilt engagera dina benmuskler med mycket lite vrida din inre lår framåt och dina yttre lår bakåt. Placera dina axlar över höfterna och tillåta dina axlar att slappna av. Denna position lär dig hur du använder dina muskler för att få samma lätthet och öppenhet för full lunga andas som du har när du vilar i savasana.
  Tree Pose

  Börja i berg pose. Hålla blicken rakt fram och huvudet nivå, välj en punkt i rummet för att fokusera blicken. Böja höger knä, lyft på dina tå på höger fot bara. Rotera hela höger ben utåt från höften uttaget så att din högra knä inför rätta. Engagera starkare på insidan av det vänstra låret och stortån kanten av den vänstra foten så att du känner dig stark och centrerad. Sakta höja din högra fot från golvet. Så småningom vill du fotsulan att trycka på vänster inner låret, men om det verkar svårt i början, försöka lyfta foten att röra precis under vänstra knäleden. Sakta höjer armarna för att göra trädets grenar, låta din sida kroppen förlänger och tillåter axlarna till lägre armarna stiga. Håll i fem andetag, sänk armarna och höjde benet. Upprepa för andra sidan. Träd utgör hjälpmedel i kompetens hos både inre och yttre balans samt pedagogisk skicklighet koncentration.