| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Uppåtriktad Dog Vs. Cobra

  Även uppåtvända Hund och Cobra har ett släktskap med varandra, utgör dessa två backbending yoga har olika stiftelser och engagera olika muskulösa åtgärder. I uppåtvända Dog mesta av din kropp är upphängd i luften mellan dina armar och fötter, medan Cobra, låren och bäckenet förblir jordad. Men eftersom båda utgör är benägna backbends, ger de en del av samma förmåner, såsom stretching buken och expandera bröstkorgen. Uppåtvända Hund

  Att öva uppåtvända hund, ligga på magen. Placera handflatorna på din matta tillsammans med din nedre bröstet. Håll armbågarna nära kroppen. Engagera dina ben och trycker toppar fötterna i golvet. Lyft knäna och låren bort från golvet. Sträck ut armarna för att lyfta bröstet, så att din ryggrad till båge och bäckenet för att hänga, svävande i luften mellan dina armar och fötter. Håll dina axlar direkt ovanför handlederna. Dra axlarna bakåt och lyft bröstet genom armarna. Tryck kraftigt in i din matta med armarna för att hålla din ryggrad förlängning uppåt. Addera Cobra

  Cobra börjar på liknande sätt uppåtvända Hund, liggande på rygg. Placera händerna under axlarna. Peka tårna och förlänga genom dina ben. Tryck på framsidan av bäckenet, eller blygdbenet, liksom framsidan av låren i din matta. Curl huvudet och bröstet från golvet, hålla armbågarna nära sidorna av kroppen. Dra axlarna bakåt och lyft bröstet genom armarna, elongating din ryggrad.
  Likheter

  uppåtvända Hund och Cobra är båda backbending poser. Båda hjälp sträcka bröst, axlar och mage samtidigt stärka spinal och skinkan muskler. Eftersom de öppnar lungorna och bröstkorg, kan de båda hjälpa till att förbättra andningen. Som djupa backbends, kan de båda sätta stress på ryggraden, vilket gör dem kontraindicerat för dem med en ryggskada. För att hålla ryggen säker samtidigt som man övar antingen Cobra eller uppåtvända Hund, fokusera på att öppna bröstet och sträcker sig genom ryggraden av bröstkorgen. Undvik att böja överdrivet i nedre delen av ryggen och nacken.
  Skillnader

  Den stora skillnaden mellan uppåtvända Hund och Cobra är grunden. I uppåtvända hund, din enda kontaktpunkter med golvet är handflatorna och översidan av fötterna. Resten av kroppen är upphängd mellan fötterna och axlar. Starka armar och handleder är avgörande för att öva uppåtvända Dog säkert. I Cobra, låren och blygdbenet förblir förankrad på mattan, att lägga mer fokus på spinal muskler, vilket aktivt bistå armarna i curling stammen bort från golvet.