| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Low Impact AB Övningar för pensionärer

  med starka magmuskler är särskilt viktigt när du ålder. Var och en av de stora musklerna i buken - den rectus abdominus, obliques och transversus - arbeta för att stödja din torso och hjälper dig att flytta med lätthet. Om du är en senior, utföra skonsamma magövningar åtminstone varannan dag i fem till tio minuter kommer att förbättra din kondition och hjälper till att hålla dig stark långt in dina avancerade år. Bridge Pose

  Yoga handlar innebär att allt från enkla till mycket avancerade. Överbrygga pose är en enkel, skonsamma övning som stärker den långa, strappy muskler rectus abdominus som löper vertikalt genom magen samtidigt stärka dina skinkor och lår. Ta av dig skor och strumpor och ligga på rygg på en matta eller träningsmatta med armarna i sidorna. Böj knäna och plantera fötterna höft bredd isär om en fot bort från skinkorna. När du andas ut, lyft höfterna mot taket. Andas naturligt som du behåller hissen upp till 30 sekunder. Bridge blir lättare ju mer du övar det. När du känner dig redo, håll posen längre.
  Dubbla ben Abdominal Press

  dubbla ben buken pressen är en miljövänlig alternativ till crunches, vilket skulle kunna anstränga nacken. Bo på rygg på golvet efter bron pose och åter böja knäna. Lyft sedan fötterna från golvet tills dina underben är parallellt med golvet. Placera hälarna på händerna mot knäna. Skjut knäna bort med händerna, medan samtidigt upphandlande din abs och dra knäna mot dig. Frestelsen medan du gör vad som egentligen är en isometrisk övning är att hålla andan, men gör en samlad insats för att andas naturligt när du utför denna övning i 10 till 15 sekunder för att inte höja blodtrycket.


  stol Twist
  p Om du har problem med att få ner till golvet kan du använda en stol för att utföra en ab övning för obliques. Dessa är de muskler som körs ned endera sidan av buken och hjälpa dig att vrida från sida till sida. När de är starka, minskar du risken för att anstränga korsryggen när du vrider. Sitt upp med rak rygg på en hård stol med fötterna planterade platt på golvet. Drapera din vänstra arm ner på baksidan av stolen och ta tag i baksidan av stolen med vänster hand. Andas ut och dra ihop dina magmuskler när du stänger din överkropp mycket långsamt åt höger. Breath normalt i några sekunder och sedan återvända till centrum. Drapera din högra arm ner på baksidan av stolen och ta tag i baksidan av stolen med din högra hand. Twist hela vägen till vänster. Du kan fortsätta sakta vrida sig från sida till sida i upp till en minut.
  Benlyft

  Stärka buken muskler i nedre magen med enstaka benlyft. Ligg på rygg på en matta eller en träningsmatta och skjut dina händer - handflatorna nedåt - i nedre delen av ryggen för att skydda den från skador. Medan upphandlande din abs, lyft ena benet sakta tills den är vinkelrät mot golvet och sedan sänka det lika långsamt. Om du inte kan lyfta benet tills det är vinkelrätt mot golvet, lyft det så högt du kan. Upprepa på andra sidan. Utför fem på varje ben till att börja med och arbeta dig upp till 10 per ben över tiden. När magen har blivit starkare, kan du lyfta båda benen samtidigt. Addera Tip

  Kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram för första gången eller om du har varit borta från fitness program för en stund eller ha några kroniska hälsoproblem.