| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hex Vs. Pro Hantel

  Hantlar är korta skivstänger, cirka 12 till 15 inches lång. Hålla en hantel i varje hand, kan du utföra massor av styrkeövningar, från biceps curls till knäböj, med antingen hex eller pro hantlar. Den mest uppenbara skillnaden mellan pro-och hex hantlar är designen. Men varje typ av hantel fördelar och nackdelar när det gäller underhåll, kostnad och hållbarhet. Design

  Båda typerna av hantlar har stål handtag med gjutjärn ändar. En hex hantel är så heter eftersom ändarna är sexkantig med sex sidor. En pro hantel har en pannkaka-stil slutet, cirkulär utan kanter. Antingen typ av hantel är tillgänglig med en gummibeläggning.
  Underhåll

  Ändarna på en hex hantel är svetsade på handtaget. Om du tappar hantel och den spricker, kan du inte fixa det. Du måste kasta bort det eftersom det inte är säkert att använda. Ändarna på en pro hantel hålls på plats av en insexskruven. Om plattorna lossnar och vingla, kan du dra åt bulten. Om du skadar en del av en pro hantel, kan du byta ut den ena sidan, i stället för hela hantel.
  Hållbarhet
  hantlar

  Hex har en målad yta , vilket är sårbart för flisning om du tappar eller stöter vikterna. När du utför en overhead press med hex hantlar, vara försiktig och inte bang vikterna tillsammans på toppen av rörelsen eller kanske måla marker faller i håret. Pro hantlar har en platt yta som inte är lika mottagliga för flisning. Med antingen typ av hantel med en gummibeläggning kommer att minska flisning.
  Funktioner

  Eftersom ändarna har fyrkantiga kanter, hex hantlar är mer benägna än pro hantlar att repa eller skada känsliga golv om de inte omfattas med gummibeläggning. Hex och Pro hantlar har ett stort utbud av motstånd flaggor, räknat cirka 5 pounds och ökande i 3-5-pound steg. Pro hantlar har tyngre vikter, toppning ut på 150 pounds och ibland högre. Hex hantlar normalt inte gå över 100 pounds per klocka. Men professionella hantlar är i allmänhet dyrare än sina hex motsvarigheter.