| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man rida en stillastående cykel för motion

  En stationär cykel är ett utmärkt val av träningsredskap för dem som tycker om att få en bra konditionsträning samtidigt aldrig lämna bekvämligheten av deras hem. Stationära cyklar har mycket mindre effekt på höfter, knän och andra leder benet jämfört med att gå eller springa. Många cyklar har också en instrumentpanel som ger kontroll över hastigheten och intensiteten i träningen - vissa har till pass inbyggt i. Som med alla träningsredskap, är det viktigt att veta det korrekta sättet att använda en stillastående cykel för att få bästa resultat och minska risken för skador. Saker du behöver
  stillastående cykel
  Visa fler instruktioner
  1

  justera höjden på cykelsadel. Medan du sitter på sätet, när pedalen är på sin lägsta punkt, bör benet vara nästan rak. Du ska inte behöva anstränga sig eller luta av cykelsadel att trampa ordentligt. Dessutom, när benet når den högsta punkten av pedalen byte bör knät känns inte trångt.
  2

  Justera styret. Styre bör ligga på en nivå där man bekvämt kan nå dina armar ut från axeln för att gripa dem. Du ska inte behöva luta sig framåt för att hålla styret medan ridning cykeln.
  3

  Bekanta dig med reglagen och displayen. Många cyklar har snygga datorer som kan göra allt från kontrollera din puls för att hålla reda på din hastighet och avstånd. Lär dig vad alla siffror och knappar gör innan du cyklar så att du kan få en mer effektiv träning.
  4

  Välj din träning underhållning. Stationära cyklar tillåter lyxen att låta ditt sinne vandra iväg på något annat än bara träning. Titta på TV eller lyssna på din favoritmusik kan hjälpa till att snabba på träningen tillsammans.
  5

  Pace cykling träning. Accelerera din hastighet långsamt under hela träningen tills du hittar en bekväm hastighet som du kan hålla. Bromsa för en häftig ned i slutet av träningen så att din puls att sänka successivt.
  6

  Bygg en rutin. Skapa din egen rutin genom att cykla 10 eller 15 minuter om dagen och lägga fem minuter till träningen när du bygger uthållighet. Var konsekvent och gör din träning en del av ditt dagliga schema.