| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Tekniker för att hjälpa en sluta röka

  Försöker sluta röka kan vara en utmaning. Ett av de bästa sätten att minska cravings av nikotin är att utöva yoga. Den avslappning, meditation och milda stretching av yoga kan inte bara bidra till att minska stress för att försöka sluta röka, men kommer att förbättra din hälsa. Behålla fokus

  En av de svåraste sakerna med att försöka sluta röka är kvar fokuserad på vad du vill åstadkomma. Under de första 3 dagarna att sluta, kan röksuget vara överväldigande. Ganska ofta när du är stressad, är det första du vill göra nå för en cigarett. Så att hålla sinnet fokuserat är avgörande om du vill avsluta.

  En av de många hälsofördelar av yoga är den ökade förmågan att slappna av. Det finns många typer av yoga, som har sitt ursprung omkring 6000 år sedan i Indien. Den vanligaste i USA är Hatha yoga. Hatha yoga inkluderar fysiska ställningar och poser, yogiska andning och meditation.

  Yoga är en kropp-själ-teknik som innebär övningar, andning och meditation. När du försöker sluta röka, det finns fysiska och känslomässiga symptom att bekämpa. Utträde från cigaretter kan åtföljas av känslomässiga symtom som ilska, sömnlöshet, ångest, trötthet eller depression. De endorfiner som frigörs under utövandet av yoga kan hjälpa till med depression och även hjälpa dig att slappna av när du känner dig nervös, temperamentsfull eller orolig.

  Den fysiska symptom på cigarett uttag kan innehålla starka mat cravings, huvudvärk eller hosta . Genom att göra yoga du öka lungkapaciteten, förbättra cirkulationen och öka andningsorganen.
  P Det tar bara några minuter att övervinna plötsliga lust att ta en cigarett. Så det är viktigt att du har något att göra som hjälper dig att komma förbi hinder. Enligt Lung Association of Saskatchewan är det bäst att vänta ut den plötsliga suget efter en cigarett genom att göra något annorlunda. Den Lung Association sägs att begäret bara ska pågå i några minuter och att du bör försöka att träna, röra tårna eller göra några djupa andetag.

  Här är några övningar som kommer att vara till hjälp när det plötsligt behov av att röka överväldigar dig. Som med alla nya träningsprogram, bör du konsultera en professionell för råd innan du börjar.
  Andning

  Djupa andningsövningar inte bara minskar röksuget men det skapar mer syre. När du har den omedelbara lusten att röka kan du göra andningstekniker precis där du står. Du kan också ta en lugn stund att koppla av och sitta ner i din favorit område och börja dina andningsövningar. Börja med dessa enkla steg:
  p Om du sitter ner, få så bekväm som möjligt. Försök att hålla ryggen rak, för det hjälper dig andas lättare.
  P Om du står, stå högt och rakt genom att hålla din rygg linje.

  Du kan också ligga ner, men oftast är det är bäst att sitta eller stå.

  Blunda, ta ett djupt andetag och sedan långsamt andas ut. Försök att inte hyperventilera genom att ta snabba andetag. Din andning ska vara naturlig och inte påtvingad. Lätt rynka dina läppar medan du andas ut, detta kommer att hjälpa luften komma ut långsamt

  Koncentrera dig på din andning och släppa alla dina tankar.. Varje gång en tanke invaderar ditt sinne, tillbaka ditt fokus tillbaka till andningen.

  Fortsätt djupandning i minst 3 minuter.

  Du kan också föreställa sig alla dina bekymmer, oro och problem som lämnar kroppen samtidigt som man gör djupa andningsövningar och meditation. Visualisering kan vara ett underbart sätt att bli av med stress och kan också bygga självförtroende.
  Övningar

  först börja med att göra dina andningsövningar till hjälpa slappna av din kropp och att släppa alla spänningar i musklerna.

  Bring axlarna till öronen, rulla axlarna bakåt och sedan försiktigt släppa. Gör denna övning två eller tre gånger.

  Ta med huvudet ner mot bröstet medan du andas ut, håll hakan på bröstet för cirka 10 till 15 sekunder, och sedan upprepa processen tre eller fler gånger.

  Utöka dina ben och sakta sträcka på kroppen framåt för att röra tårna. Oroa dig inte om du inte kan nå tårna, när du sträcker det ska kännas bekvämt. Kom upp långsamt och upprepa sträckningen några fler gånger. Addera