| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kundaliniyoga Övning

  Kundaliniyoga är ett system med kroppsrörelser, andning metoder och ramsor som sägs uppmuntra till bättre fysisk, mental, känslomässig och andlig hälsa. Enligt KundaliniYoga.org, var denna typ av yoga infördes i USA under slutet av 1960, och har sedan dess vunnit popularitet och beröm som en effektiv övning för att förbättra fysisk hållning, mental klarhet, känslomässig stabilitet och andlig harmoni. Förberedelse

  Det primära fokus för Kundaliniyoga är den gradvisa frisättningen av energi vid basen av ryggraden kallas kundalini. Innan någon yoga, se till att du är fysiskt passar nog att säkert utföra rörelser och sekvenser andning. Du bör öva kundalini med en yoga mästare (yogi om manlig, yogini om kvinnligt) för att förhindra eventuella skador och se till att praxis är effektiva.
  Övning

  Enligt KundaliniYoga.org, börjar varje övning genom att skandera "adi mantra," som öppnar upp sinnet och förbereder kroppen för vågorna av kundalini energi som kommer att flöda från basen av ryggraden (se Resurser för adi mantra). Efter mantra, har du ett antal kundalini övningar du kan välja mellan. Kundalini fokus ligger på energi ringlar längst ner i ryggraden, vilket innebär alla övningar fokus på att flytta, stretching och engagerande ryggraden. Börja med bäcken rotationer. I en sittande, kors position, placera en hand på varje knä och roterar bäckenet. Rotera inte från sida till sida, utan snarare flytta hela strukturen i en slags slipning rörelse för en eller två minuter i varje riktning (medurs och moturs). Följ upp med spinal flex, där du sitter i en avslappnad, kors position och andas samtidigt böja ryggen framåt, andas sedan ut och böja ryggen utåt. Håll avslappnade axlar och huvudet nivå. Det finns hundratals kundalini övningar, är en del av vilka förtecknas i Resurser i den här artikeln.
  Nedvarvning

  Efter att kundalini övningar, Kundaliniyoga. org föreslår nedkylning genom att ligga ner på rygg och rotera fötterna i en cirkulär rörelse i ca 30 sekunder. Därefter, (fortfarande ligger ner), placera din högra hand bakom huvudet medan du böjer ditt vänstra ben. Dra ditt vänstra ben på höger sida av kroppen tills knät når marken. Detta kommer att sträcka ut din rygg och ryggrad.