| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga övningar för ryggproblem

  Yoga är en fitness aktivitet som innebär att hålla kroppen i olika poser som främjar muskelstyrka, flexibilitet och aeroba uthållighet. Ryggsmärtor härstammar ofta från otillräcklig styrka och flexibilitet i ryggraden, många yogaövningar innebär stretching och engagerande musklerna i ryggen, vilket kan bidra till att lindra och förebygga ryggproblem. Katt och ko poserar

  katt och ko poserar finns två grundläggande yogaställningar som sträcker ryggraden och tillbaka i motsatta riktningar. De två utgör ofta används i kombination med varandra. Att göra katten pose, börjar på händer och knän med handflatorna om axeln avstånd. Ta ner huvudet och samtidigt, höja ryggen upp, skapar en båge. Håll välvda positionen i 15 sekunder eller så, och sedan koppla tillbaka till en neutral position. Att göra kon pose du i huvudsak göra motsatsen till katten pose: Lyft ditt huvud uppåt och böja din ryggrad i en nedåtgående båge. Återigen håll posera för cirka 15 sekunder och koppla ryggen till en neutral position. När du både poser, bör du känna en djup stretch längs ryggraden, men sträckan bör inte koncentreras till en viss punkt, och ska inte orsaka mer än lindriga besvär.
  Dolphin Plank

  delfin plankan är ett mellanläge än stärker magmusklerna och musklerna i nedre ryggen, samtidigt som ryggraden i linje. Att göra delfinen plankan, börjar på händerna och knäna. Vila underarmarna på golvet så att armbågarna är rakt under axlarna och placera handflatorna ihop. Du kan flätas samman fingrarna om du önskar. Därefter steg båda fötterna tillbaka så att du får stöd på tårna och underarmarna. Positionen kommer likna en push up, förutom att du får stöd b underarmarna istället för dina händer. När du är i den position, fokusera på att hålla ryggen helt rak - inte låta skinkorna för att höja upp eller bäckenet att sjunka ner. Håll posen i 30 sekunder eller mer om du har möjlighet, låt dina knän att böja och komma till golvet för att komma ur läge.
  Bridge Pose

  Bron pose är en enkel yoga position som stärker nedre ryggen och kan bidra till en bättre hållning. För att göra bron pose du måste börja med att lägga platt på rygg. Armarna ska vara på sidorna med handflatorna på golvet. Nästa böja på knäna och sätta in fötterna så nära din rumpa som du kan. Använda armarna som en bas av stöd, lyfter rumpan från golvet, skapar en båge av utrymmet mellan din kropp och golvet, mellan kontaktpunkterna för dina fötter och axlar. Håll positionen i 30 sekunder, och sedan försiktigt låta skinkorna för att komma tillbaka till golvet.