| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kundaliniyoga Effekter

  Kundalini anses vara yoga medvetenhet som sitt främsta mål är att frigöra kraften i medvetandet tros vara lindad runt ryggraden för varje person. Det anses också att yoga av Vattumannens tidsålder då denna astrologiska period är tänkt som en tid av uppvaknande i mänskligheten. Som påpekas i Kundaliniyoga East hemsida, främjar ledare Kundaliniyoga, Yogi Bhajan, fem Sutras av Vattumannens tidsålder: "Inse att den andra personen är du Det finns en väg genom varje block När tiden är på dig,.. börja, och trycket kommer att vara avstängd dig. Förstå genom medlidande eller du kommer att missförstå tiderna. Vibrera Cosmos ska Cosmos rensa vägen. " Historia

  Kundaliniyoga har djupa rötter i tantra yoga, hinduism och tibetansk buddhism. På grund av den mäktiga naturen av serpentin spole av medvetenhet, har kundalini ofta varit en hemlighetsfull form av yoga, gör tydliga tidsplaner och information är svårt att ta reda på om sina rötter och principals.Yogi Bhahan väckte hans förståelse av denna yoga formulär till Nordamerika 1969 med en målsättning att föra kundalini uppvaknande till den genomsnittliga personen, snarare än att bara mystiker och munkar.
  Spekulation

  ormliknande spole av energi eller medvetande sover på basen av ryggraden i varje människa. Kundalini gör yoga studenter för att få fördelarna med en yoga snabbare än med andra former av yoga. Eleverna uppmuntras att bära vita kläder under kundalini att reagera mer harmoniskt med elektromagnetiska fält.
  Funktioner

  Kriyas är vad som utmärker Kundaliniyoga från andra former av hatha yoga. De kriyas är strukturerade kombinationer av poser, andning, mantra (eller ljud) och meditation för att linda hemligheter medvetandet begravda inom varje person. Hathayoga använder ofta alla komponenterna av kriya i en klass, men inte nödvändigtvis i förinställda former. Kundalini börjar med en ramsa av "Ong Na Mo, Guru Dev Na Mo," och slutar med tre "Sat Nem-talet." Kundalini studenter uppmanas att hitta en guru eller instruktör för att hjälpa dem att linda energi ormen ordentligt.
  Effekter

  De positiva effekterna av kundalini är stora enligt ordinarie studenter och lärare. Inkluderat är en djupare koppling till det oändliga och gudomliga, förbättrad sexliv, djupare förståelse av mänskliga handlingar, ökad energi, fysisk styrka och uthållighet, mindre svårigheter med att bryta missbruk av droger och alkohol, och en förbättrad cirkulationssystemet. Eftersom kundalini fokuserar djupt på chakran, med ormen energi har potential att flytta upp och ner längs ryggraden, är det möjligt att sätta de reproduktiva, mag-och glandular system i balans.
  Överväganden

  Vissa elever har rapporterat problem med upplåsning krafter kundalini för snabbt, vilket kan vara ett problem om de inte är redo för intensiteten av att ha djupare nivåer av medvetande och det oändliga avslöjas. Negativa effekter av kundalini inkluderar ångest, depression, paranoia, oförmåga att koncentrera sig, fysisk smärta och sexuella problem.