| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Positioner för Back Pain

  Vissa yogaställningar kan bidra till att minska ryggont genom stretching och stärkande dina ryggmusklerna samt din mage. Du bör alltid gå lätt med dessa poser och sluta när du känner smärta. Har dessa poser eller ta en klass flera dagar i veckan för de mest nytta. Också, tala med din läkare innan du påbörjar nya övningar. Barnets Pose

  Barnets pose är en enkel och effektiv stretch för korsryggen. Det är en av de vanligaste och enkla yogaställningar. Ställ dig på golvet och sitta på hälarna. Böj dig framåt och placera din panna på marken. Du kan antingen placera händerna handflatorna upp längs sidorna eller utvidga dem framåt längs golvet framför dig. Det är OK om du inte kan nå golvet med huvudet. Du kan alltid vila på en kudde eller ett block. Låt axlarna falla framåt. Andas djupt och räkna till fem till 10 andetag. Addera Bridge Pose

  Bron utgör kommer att sträcka dina höfter och stärka din rygg och glutes. Ligg möta upp med böjda knän och fötterna på golvet så att dina vrister är nedanför knäna. Fötterna ska vara en höft bredd isär. Placera armarna längs sidorna med handflatorna nedåt. Lyft höfterna och tillbaka från marken så att du stödjer dig på dina axlar. Du kan också känna en viss sträcka på halsen. Sänk dina höfter mot golvet. Gör sex till 10 reps eller hålla i fem andetag.
  Reclining knä till bröstet Pose

  liggande knäet till bröstet pose är en stor sträcka för den lägre tillbaka. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna på golvet. Dra höger knä i bröstet och håll i fem andetag. Sänk höger ben och dra ditt vänstra ben i bröstet. Håll i fem andetag och slappna av.
  Yoga Fördelar

  Yoga lär dig att bli mer medveten om din kropp och rörelser, vilket gör det lättare för dig att bli medveten om av rörelser som skadar ryggen och hur man undviker dem. Många yogaställningar kan du förlänga din ryggrad, vilket skapar utrymme mellan skivorna i ryggen och minskar smärta från trycket i skivorna. Yoga ökar blodflödet och minskar stress, som hjälper alla dina muskler slappna av. Det kommer också att öka flexibiliteten i omgivande områden i ryggen såsom höfter, glutes och mage. Detta kommer att bidra till att minska och hantera ryggsmärtor som well.One studie publicerad i Annals of Internal Medicine 2005 visade att yoga var mer hjälp för att minska kronisk ryggsmärta än en egenvård program för traditionell träning.