| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Vacuum Motion

  Om du har fått nog av den fruktade buken kritan, erbjuder yoga ett alternativ. Den Uddiyana Bhanda, eller membran lås, är en av de tre viktigaste bhandas (muskelsammandragningar) i yoga. Den buk-träning och bodybuilding världen antog denna övning och dubbade den "Vacuum", eller "Mage Vacuum." Denna isometrisk kontraktion hjälper bilda en firma, trimma midjan och ge större kärna styrka till alla rörelser. Förberedelse

  Du kan utföra denna enkla metoder som en uppvärmning eller nedvarvning i din vanliga träning rutin eller ens i hemlighet i väntan på ett stoppljus eller sitter vid skrivbordet. Utför denna manöver enbart på fastande mage. Övning med mat i magen kan orsaka matsmältningsbesvär. Du kan öva yoga vakuum i en mängd olika ställningar där ryggraden är lång och rak. Sitt på golvet, antingen i ett kors position eller på hälarna i berg pose. Om du är mer bekväm i en stol, se till att din ryggrad är rak och fötterna i golvet eller på golvet. För att göra flytten står upp, böja något framåt vid höfterna och håll låren för stöd.
  "Dammsugning"
  Inhale

  djupt och andas ut all andetag. Med andan utandad, dra magmusklerna in och upp, särskilt den främre och laterala bukväggen, och membranet. Dra in och upp som om du försöker röra naveln till ryggraden. Isolera kontraktion, avkopplande musklerna i ansiktet, nacken och ryggen. Håll så länge bekväm, arbeta dig upp till 20 sekunder. Andas långsamt och släpper musklerna. Upprepa i en rytmisk rörelse så få som tre gånger. Gör bara så många repetitioner som du är bekväm med, och arbeta dig upp till att göra fler reps så länge som 10 minuter.
  Keep it up

  Gör detta tre gånger om dagen, varje dag under den första veckan. Du kan börja med så lite som tre sammandragningar eller gå för en hel minut. Fördubbla tid varje vecka för ytterligare två veckor. Om du gör tre första veckan, gör sex för en vecka och 12 veckan efter. Om du gör en minut att börja gå för två och sedan fyra minuter under de kommande två veckorna. Vid slutet av tre veckor, kommer du se förändringar i din styrka nivåer och midjan mätning. Fortsätt praxis vid den längd och frekvens med vilken du är mest bekväm.